Szabályozás

Konzultáció gázellátási szerződésekre vonatkozó adatszolgáltatásról

NRGreport | 2018.08.10. 09:37

Az Európai Unió a gázellátás biztonságának nemzeti, regionális és uniós szintű helyzetének értékelése érdekében adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a földgázipari vállalkozások számára. Ehhez kapcsolódóan a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatbekérő táblázatot és kitöltési útmutatót dolgozott ki, amelyet 2018. szeptember 15-ig véleményezhetnek az érintettek.

A földgázellátás biztonságának megőrzését szolgáló intézkedésekről és a 994/2010/EU rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2017/1938/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (SOS rendelet) 14. cikk 6. bekezdése – a gázellátás biztonságának nemzeti, regionális és uniós szintű helyzetének értékelése érdekében – adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a földgázipari vállalkozások számára.

Az adatszolgáltatási kötelezettség a határokon átnyúló dimenzióval rendelkező, egy évnél hosszabb időtartamra szóló, gázbeszerzés céljából megkötött gázellátási szerződéseket és a szerződések teljesítését érintő kereskedelmi megállapodásokat érinti.

A kötelezettség teljesítésére történő felkészülés érdekében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatbekérő táblázatot és hozzá kapcsolódóan kitöltési útmutatót dolgozott ki.

A Hivatal lehetőséget kíván biztosítani az érintett földgázipari vállalkozások számára arra, hogy e dokumentumokat véleményezzék, a mellékelt adatbekérő táblázatot és a kitöltési útmutatót.

Az észrevételeket 2018. szeptember 15-ig a foldgazfelugyelet@mekh.hu e-mail címre lehet megküldeni.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.