Hír

Kíméld a klímát, alkoss közösséget, versenyezz és nyerj!

Kovács Miklós | 2018.08.15. 08:51

2018. őszén újra elindul az E.ON EnergiaKözösségek háztartás zöldítő programja, ahol családok/háztartások csoportjai dolgoznak azon, hogy beruházás nélkül ki tud több (minimum 9%) energiát megtakarítani otthonában. 

A verseny során a részt vevő közösségek megtanulják, hogyan válthatnak zöldebb életmódra és érhetnek el jelentős energia – és ezáltal pénzbeli – megtakarítást is otthonukban nagyobb beruházás nélkül. Az erőfeszítésért jutalom jár, a közösséghez tartozás pedig grátisz.

A részvétel ingyenes, az egész ország területéről lehet jelentkezni. Előzetes energiatudatossággal, zöld életmóddal vagy klímaváltozással kapcsolatos tudás nem szükséges, azt a résztvevők a program során a GreenDependent szakértőinek segítségével megszerzik.

Mit csinál egy klíma-koordinátor?

Minden EnergiaKözösségnek lesz egy felnőtt klíma-koordinátora (és esetleg egy fiatal, 10-16 éves energiavadásza). Feladatuk, hogy összefogják a közösséget, átadják a szervezőktől kapott információkat közösségük tagjainak, biztassák és motiválják őket.

Egy EnergiaKözösséget 5-10 háztartás/család alakít, a tagok lehetnek szomszédok, barátok, munkatársak, osztálytársak családjai, stb., akiket a klíma-koordinátor toboroz, majd képvisel a verseny során.

A feladatok ellátására 2×1 napos képzés keretében (várhatóan 2018. októberben és 2019. februárban) készíti fel a GreenDependent a koordinátorokat és az energiavadászokat.  

Jelentkezni ezen a linken lehet egészen szeptember közepéig.

  Kovács Miklós
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.