NRGreport
Menü

Jelentős emelkedés után fontos ellenállások közelébe érkezett meg a Mol

A hét második napját iránykereséssel indították az európai tőzsdék, a kereskedelmi háborús feszültség enyhülésével párhuzamosan a kontinens börzéi is felfelé kapaszkodtak, a magyar tőzsde is emelkedik, bár a hazai blue chipek felemásan teljesítenek. Míg az OTP esetében kifulladni látszott a vevők ereje, a Mol valósággal szárnyalt, a Takarék Jelzálogbank papírjai is remek napot tudhatnak maguk mögött, a Waberer's részvényeit pedig visszahúzták a nap első felében ütött, új történelmi mélypontról. 

A keddi kereskedés első felének bizonytalansága átmenetinek bizonyult, a hazai részvényindex a hosszú hétvégét magáról lerázva emelkedni kezdett, majd a keddi zárás felé közeledve továbbra is a vevők mutatják az irányt a magyar tőzsdén, a BUX index 11,4 milliárd forintos forgalom és 553 pontos plusz mellett 1,5 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek közül egyedül az OTP nem tud emelkedni, a bankpapír közel 0,5 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom mindemellett 0,1, míg a Richter 1,3 százalékkal került ma feljebb. A nagypapírok közül egyértelműen a Mol volt a nap nyertese, a pénteken nagyot eső Mol ma szárnyalt, az olajvállalat részvényei 4,6 százalékkal kerültek ma feljebb.

Mol

Míg a Mol a hét utolsó napján nagyot esett, a hosszú hétvégét követő első kereskedési napon a vevők ragadták magukhoz az irányítást, a Mol pedig szárnyalt. Az olajcég papírjai kedden leküzdötték a 2850-nél található középtávú csökkenő trendvonalat, majd a részvény a 2890 forintos szint és a 200-napos mozgóátlag közelébe érkezett meg, amelyek megerősített ellenállási zónaként tornyosulnak a Mol előtt. Amennyiben sikerül a 2890 közelében található ellenállási zónából felfelé kitörnie, a következő megállót a 3050-es szint jelenti a Mol számára. A jelenlegi szintekről ismét lefordulva azonban a rövid távú emelkedő trendvonal és az 50-napos mozgóátlag által közrefogott tartomány jelenti az első kiemelt támaszzónát 2715 és 2710 között.

Jelentős emelkedés után fontos ellenállások közelébe érkezett meg a Mol

OTP

Az OTP az elmúlt hetek folyamán a 9825 és a 10600 forintos sáv által közrefogott tartományban mozgott, ahonnan augusztusban egyszer már sikerrel tört ki felfelé, azonban a 200-napos mozgóátlag közelében elfogyott a vevők ereje. Ezt követően a bankpapír nagyot esett, az árfolyam pedig visszatért az elmúlt hetek folyamán irányadó kereskedési sávjába. Felfelé a 10 600-as sávtető és a 10 688-nál található 200-napos mozgóátlag által közrefogott tartomány jelenti majd az első kiemelt ellenállási zónát az OTP számára. Lefelé mindemellett az 50-napos mozgóátlag, majd 9825 forintnál a sáv alja funkcionál majd támaszként a későbbiek folyamán. 

Jelentős emelkedés után fontos ellenállások közelébe érkezett meg a Mol

Takarék Jelzálogbank

Jelentős emelkedéssel kezdte a hét utolsó napját a Takarék Jelzálogbank, miután a társaság gyorsjelentését kedvezően fogadták a befektetők, a Takarék Jelzálogbank 4,144 milliárd forintos adózott eredménnyel örvendeztette meg a piaci szereplőket, ami nyolc éve nem látott profitot jelentett. Bár a pénteki zárásra végül kifulladt a vételi erő, a keddi kereskedésben ismét a vevők ragadták magukhoz az irányítást, a Takarék Jelzálogbank papírjai 3,2 százalékkal kerültek ma feljebb. 

Jelentős emelkedés után fontos ellenállások közelébe érkezett meg a Mol

Waberer's

Közel két hete tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Waberer's, bár a vállalat árbevétele emelkedett, azonban a társaság profitabilitása csökkent, a Waberer's pedig veszteséggel zárta a negyedévet. A gyorsjelentés közzétételét követően ismét az eladók ragadták magukhoz az irányítást, és bár a pénteki kereskedést emelkedéssel zárta a részvény, a keddi kereskedés első felében tovább folytatódott a lejtmenet, a piaczárás felé közeledve azonban pozitív fordulat következett, miután a 2400 forintnál új mélypontot ütő részvényt a nap végére visszahúzták és a Waberer's részvényei közel 0,8 százalékkal kerültek ma feljebb. 

Jelentős emelkedés után fontos ellenállások közelébe érkezett meg a Mol

Forrás: Portfolio