Fenntarthatóság

Áramütés: 775 lóerős elektromos hiperautóval jött ki az Audi

NRGreport | 2018.08.27. 14:41

Ez a jövőbe mutató formatervet kapott új villanyautó szó szerint a vezetőt helyezi a középpontba.

Az Audinak nemrégiben egyszer már beletört a bicskája a tisztán elektromos hajtású Audi R8 e-tron sportkocsiba, mely 1 millió eurós járgányból kevesebb mint 100 példány készült. Ez a kudarc azonban a jelek szerint nem tántorította el a német gyártót attól, hogy most egy újabb hasonló koncepciójú modellel rukkoljon elő. Konkrétan ezzel:

© Audi

A mellékelt fotókon a Pebble Beachen debütált Audi PB18 e-tron látható, mely egy 4,53 méter hosszú, 2 méter széles és mindössze 1,15 méter magas villanyautó. A 22 colos kerekeken gördülő újdonság 1 550 kilogrammot nyom a mérlegen, és érdekessége, hogy Shooting Brake jellegű formaterve miatt igen méretes, 470 literes csomagtérrel bír.

© Audi

A PB18 e-tronban alaphelyzetben egyetlen személy, a sofőr foglalhat helyet, aki középen ülve dirigálhatja a kocsit. Amennyiben esetleg egy utas is beülne mellé, akkor a cockpitet el lehet tolni oldalra.

© Audi

A meghajtásról három villanymotor gondoskodik, melyek közül az egyik elöl, a másik kettő pedig hátul teljesít szolgálatot. Az összteljesítmény 680 lóerő, de Boost módban akár 775 lóerőt is képes leadni a 850 Nm nyomatékú rendszer. Ez pedig elegendő ahhoz, hogy a 0-100-as sprint mindössze 2 másodpercnyi időt vegyen igénybe.

A villanymotorok egy 95 kWh kapacitású akkumulátorpakkból nyerik az energiát. A kocsi 500 kilométeres WLTP hatótávval rendelkezik, és 800 V-os hipertöltővel akár negyedóra alatt feltölthető. Az akár vezeték nélküli töltővel is táplálható Audi PB18 e-tron egyelőre még csak egy prototípus, de a benne fellelhető technika hamarosan több közúti Audiban is fel fog bukkanni.

© Audi

© Audi

© Audi

© Audi

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.