Vállalatok

Lezárta a svájci MET Csoport a romániai RWE Energie felvásárlását

NRGreport | 2018.09.04. 05:19

Mostantól a svájci központú MET Csoport az RWE Energie SRL (RWEE) tulajdonosa Romániában, miután sikeresen lezárult a részvényvásárlási tranzakció. A felvásárlással megerősödik a MET pozíciója az üzleti árampiacon: a vállalat bekerül a három legnagyobb energiakereskedő közé Romániában.

A MET Csoport 2018. május 29-én írt alá megállapodást az Innogy Csoporttal (ELMŰ-ÉMÁSZ) az RWEE akvizíciójáról. A MET már jelen volt Romániában a helyi leányvállalatán – MET Romania Energy SA – keresztül.

Az RWEE felvásárlása kiváló alkalmat teremt arra, hogy jelentős méretű, integrált energiaellátási portfólió jöjjön létre a romániai piacon, szinergiák kialakítását is lehetővé téve. A tranzakció tovább erősíti a MET Csoport jelenlétét a román piacon. A folyamatosan növekvő, közel 10 százalékos piaci részesedéssel a MET a három legnagyobb cég egyike Románia üzleti árampiacán, összesen mintegy 5000 fogyasztási ponttal.

A tranzakció 2018. szeptember 3-án zárult, a hatóságok – többek között a romániai versenyhivatal – jóváhagyásának beszerzése után.

Az RWEE fő tevékenysége Romániában a villamosenergia- és földgázszolgáltatás üzleti ügyfeleknek, elsősorban energia-intenzív iparágak termelőüzemeinek és kiskereskedelmi üzletláncoknak. Az adásvételi megállapodást több vevőjelölt részvételével tartott tender előzte meg.

Petre Stroe, a MET Romania vezérigazgatója a tranzakció kapcsán elmondta: „A legújabb felvásárlással a MET tovább erősíti piaci pozícióját. Ügyfélportfólióink egyesítése még hatékonyabb működést tesz lehetővé, az ügyfeleink pedig élvezhetik a megbízható, magas színvonalú szolgáltatásokat a jövőben is.”

A MET Csoport, mint európai integrált energiavállalat, elkötelezett az üzleti és az ügyfél-kiszolgálási folytonosság fenntartása mellett. A tulajdonosváltás nem befolyásolja az RWEE mindennapi működését.

RWEE

Az RWEE 100 százalékos leányvállalata az ELMŰ-nek és az ÉMÁSZ-nak, amelyek az Innogy Csoport magyarországi tagjai. A társaságot 2008-ban alapították, az RWE 2014-ben vásárolta fel. Az RWEE fő tevékenysége a villamosenergia- és földgázszolgáltatás üzleti ügyfeleknek.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.