Vállalatok

Szemináriumon mutatták be a Roszatom technológiáit Szerbiában

NRGreport | 2018.09.05. 05:23

2018. szeptember 3-án Belgrádban az atomenergia békés célú felhasználásáról, az innovációról és a technológiai fejlesztésekről szóló együttműködési nyilatkozat részeként szemináriumot tartottak a Roszatom állami konszern Szerbia számára ajánlott technológiai megoldásairól.

A rendezvényen szerb vállalatok, minisztériumok és szakosodott szervezetek mintegy 100 képviselője vett részt. A Roszatom részéről előadást tartottak a Rusatom International Network, a Rusatom Overseas, a Rusatom Healthcare, a Rusatom Automated
Control Systems és a Roszatom fűtőanyaggyártó vállalata, a TVEL képviselői. A szemináriumon többek között szó volt a radioaktív technológiák és a nukleáris medicina területén folytatott együttműködés lehetőségeiről, a jelenlegi szerbiai energiakapacitás átfogó korszerűsítéséről, az energiatárolásról, az infrastruktúra és az ipar számára szóba jöhető digitális megoldásokról, valamint a víztisztítási technológiákról.

„Szerbia számára nagyon fontos az innovatív orosz vállalatok tapasztalata. A Roszatom állami atomenergetikai konszern számos referenciáival rendelkezik az egészségügy, a hatékony mezőgazdaság, a jelenlegi energetikai rendszerek korszerűsítése terén. Együttműködésünk dinamikus fejlesztése stabil alapot teremt a szerb lakosság életszínvonalának emeléséhez és új lendületet ad Szerbia tudományos-technológiai fejlődésének” – hangsúlyozta Nenad Popović, a Szerb Köztársaság innovációs és technológiai fejlesztési minisztere.

„A Roszatom a nukleáris létesítmények hosszú távú üzemeltetése során kipróbált megoldások széles skáláját kínálja. A Roszatom az atomenergetikán kívül a nukleáris medicina és a radioaktív technológia terén is kínál megoldásokat, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a lakosság életminőségének javításához, javítják a korszerű eszközökhöz való hozzáférést az onkológiai megbetegedések elleni küzdelemben” – mutatott rá Borisz Arszejev, üzletfejlesztési igazgatóhelyettes a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern nemzetközi üzleti főosztály igazgatója.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.