Vállalatok

Repülőteret épít át villanyautó-tesztpályává a Dyson

NRGreport | 2018.09.07. 14:31

Sokakat meglepett a hír idén januárban, hogy a porszívóiról és ventilátorairól világhírűvé vált brit vállalat, a Dyson az autóiparban is szerencsét próbál, és egyből egy radikális kinézetű felső kategóriás villanyautóval indítaná karrierjét.

Azóta megtudtuk, hogy a Dyson-féle mesterterv három tisztán elektromos autót is magában foglal, s bár ezen járművekről semmi újdonság nem derült ki az elmúlt hónapokban, most legalább annyit biztosra mondhatunk, hogy a gyártó valóban aktívan készül a tervei megvalósítására: a legújabb információk szerint a Dyson most éppen egy elhagyott repülőtér átalakítására készül, ahol egy 16 kilométeres tesztpálya áll majd a 2021-ben megjelenő legelső autó prototípusainak rendelkezésére, és segíti a későbbi modellek fejlesztését.

Forrás: Dyson

A wiltshire-i Hullavington repteret Bristol közelében még két évvel ezelőtt vásárolta meg a vállalat, ahol már két 1938-ban épült hangárt fel is újíttatott 84 millió font értékben, és a 400 főből álló személyzet is elfoglalta helyét. A következő lépésben megkezdődik a tesztpálya kialakítása, valamint az elkövetkezendő hónapokban három új épület is megnyílik az 517 hektáros területen összesen 200 millió fontra növelve a beruházott összeget. A Dyson elképzelései szerint a hullavingtoni létesítmény nem csupán egy világklasszis tesztpálya lesz, hanem egyben egy globális kutatás és fejlesztéssel foglalkozó intézet, ami megalapozza a vállalat helyét az autóiparban. Az egykori repülőtér egyébként – mely hamarosan a Dyson villanyautó-gyártó pályafutásának egyik legfőbb helyszínévé válik – eredetileg egy Royal Air Force támaszpont volt, ahol körülbelül 1000 repülő állomásozott, és kulcsszerepet töltött be a második világháború alatt a pilóták kiképzésében.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.