NRGreport
Menü

Kísérleti közvilágítási projektet indított az Elmű

A visegrádi projekt célja, hogy az önkormányzat részére mintát és segítséget nyújtson egy esetleges későbbi közvilágítás-korszerűsítési projekthez - írja a Portfolio. 

A bemutató projekt keretében az Elmű részéről öt LED-es világítótest gyártót (forgalmazót) kértek fel, hogy a kiválasztott útszakaszon - előre meghatározott közvilágítási előírások alapján - javasoljanak négy-négy darab LED-es világítótestet a véletlenszerűen rájuk eső szakaszra. Az útszakaszon eredetileg a Tungsram-Schréder által gyártott, 70W-os Zafír lámpatestek voltak felszerelve (nátrium fényforrással).

Az alkalmazott típusokat a gyártók (forgalmazók) a helyszín és az elvárások ismeretében maguk határozták meg. A kísérletben a Közvillszer Kft., a Tungsram-Schréder Zrt., a Hofeka Kft., a Hungaro Lux Light Kft. és a Tracon Electric Kft. LED-es világítótesteit szerelték fel: 

→ 1. szakasz: Közvillszer Kft. SITECO 5XC2C41C08HA 52W P1.0a

→ 2. szakasz: Tungsram-Schréder Zrt. VOLTANA 2/16LED/56W/5900lm/NW/5102/GeSmFl

→ 3. szakasz: Hofeka Kft. Tweet S1 2BLSB12 ERS 600mA 47W 4000 K

→ 4. szakasz: Hungaro Lux Light Kft. PearlLight 24-60

→ 5. szakasz: Tracon Electric Kft. LSJB50W


A kísérlet keretében az Elmű összehasonlító világítástechnikai méréseket is végez a régi és új világítótestek között. A LED-es világítótestek előreláthatóan hosszabb ideig felszerelve maradnak a bemutató projekt keretében a megfelelő gyakorlati tapasztalatok megszerzése érdekében - közölte az Elmű, hozzátéve, hogy a lakosság véleményére is kíváncsiak.

Forrás: Portfolio