NRGreport
Menü

Kiderült, hol éri meg igazán tankolni Európában

Kiderült, hogy európai szinten mely országokban éri meg a legjobban, és hol a legkevésbé tankolni. Érdekes, hogy hazánkban ugyan a 400 forint fölötti átlagár már sokaknál kiveri a biztosítékot, átlagban mégsem panaszkodhatunk annyira - írja a vg.hu.

Fehéroroszországban tankolhatunk a legolcsóbban, európai szinten vizsgálva ugyanis itt 182 forintba kerül 1 liter benzin – derül ki a GlobalPetrolPrices.com legfrissebb adataiból. A felmérés szerint a második legolcsóbban Oroszországban juthatnak üzemanyaghoz a közlekedők, itt átszámítva mindössze 185 forintba kerül egy liter benzin.

A lista másik végén az árak szinte horrorisztikusak:

Norvégiában jelenleg 577 forintot kérnek el a benzin literjéért, míg Izlandon ugyanez 566 forintba kerül. Vagyis a legdrágább országokban mintegy 3,17-szer többet kell fizetni, mint a fehéroroszoknál.

Hazánk egyébként az összeállított lista első harmadában foglal helyet, ami azt jelenti, hogy hiába tartjuk drágának az üzemanyagok árát, európai összevetésben még mindig nem panaszkodhatunk. Az adatokat tekintve tehát a tizenharmadik helyet birtokoljuk a magunk 406 forint körüli benzinárával. A magyarokéhoz hasonló árakkal találkozhatunk egyébként Romániában, Lengyelországban, Luxemburgban vagy éppen Szerbiában.

Forrás: vg.hu