NRGreport
Menü

Egyre közelebb a 100 dolláros olajár

2014 novembere óta nem látott magasságba emelkedett a brent árfolyama a mai kereskedésben, 84 dollár felett jár az árfolyam. A WTI szintén emelkedik, a határidős árfolyam 75 dollár közelében, ami szintén több mint 3 éves csúcsot jelent.

A brent és a wti árfolyama is közel 2 százalékkal menetelt ma felfelé. Az olajár emelkedését támogathatta egyrészt az iráni szankciók életbe lépése, valamint az is, hogy a hétvégén megállapodott az USA és Kanada az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény megújításában. Elemzők szerint a megállapodás a gazdasági növekedést segíti Észak-Amerikában.

Ha november elejétől kiesik a napi 1,5 millió hordó iráni olaj, az olaj árfolyama könnyen kilőhet 100 dollár közelébe szakértők szerint.

De a magasabb árak és az erős amerikai dollár visszavetheti jövőre a kereslet növekedését elemzők szerint. Sok "nagyfogyasztó", például India és Kína is jelezte, hogy csökkenteni fogja az olajvásárlásokat Irántól. 

Egyre közelebb a 100 dolláros olajár

Forrás: Portfolio

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »