Vállalatok

Nagy fogás a lengyeleknél

NRGreport | 2018.10.25. 08:58

Jókora gázmezőt találtak Lengyelországban, ráadásul nem palagázról, hanem hagyományos, olcsóbban kitermelhető energiahordozóról van szó – számol be a Napi.hu.

Több milliárd köbméter gázt tartalmazó mezőt fedeztek fel a Kárpátok lengyelországi oldalának lábánál – írta a gazeta.pl.

A bystrowicei mezővel kapcsolatos pontos adatokat csak a kitermeléssel kapcsolatos tesztek elvégzése után tudják megadni – mondta Janusz Radomski, az Orlen Upstream (az egyik legnagyobb lengyel gázkitermelő- és kereskedő cég) elnöke. Most úgy becsülik, hogy az ezt követő kitermelés 10 évig is eltarthat.

A Bystrowice-OU1 mező felfedezése egy fúrólyukkal a legmodernebb szeizmikus képalkotás alkalmazásának és a geofizikai és földrajzi adatok megfelelő elemzésének köszönhető. Azt már lehet tudni, hogy egy fúrólyuk alkalmazása nem lesz elég a teljes kitermeléshez.

Az Orlen elnöke azt is elmondta, hogy a bystrowicei gáz minősége kiváló. A kitermelést az elkövetkezendő másfél év alatt el akarják elkezdeni. Az Orlen jelenleg Lengyelországban és Kanadában is tevékenykedik, idén átlag 18 ezer hordó kőolajnak megfelelő gázt termelt ki naponta.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.