NRGreport
Menü

Paksi Atomerőmű: leáll az egyik blokk

2018. november 10-én 00:00 órakor leállítják a Paksi Atomerőmű 1. blokkját és megkezdődik annak tervezett főjavítása - közölte az ​MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 

A leállással 500 megawattal, 25 százalékkal csökken az atomerőmű teljesítménye. A karbantartás tervezetten 21 napig tart, azonban az esetlegesen közben felmerülő feladatok kezelésére 3 nap tartalékkal is számolnak az atomerőműnél - közölték érdeklődésünkre.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is részlegesen és ideiglenesen csökkent az erőmű teljesítménye. Október 24-én a hűtővízrendszer szivattyúinak szűrőit tisztították, ezért 250 MW-tal csökkent a termelés. Pár nappal azt megelőzően az egyik dízelgenerátor hibásodott meg, ami a 2. blokk leállítását, és 500 MW-os teljesítménycsökkentést idézett elő. Október elején szintén karbantartási munka miatt 250 MW-tal csökkent a teljesítmény, majd ugyancsak tisztítási munkálatok miatt több mint 100 MW-tal csökkent a teljesítmény.

A Paksi Atomerőmű termelése így alakult idén október elejétől a Mavir nettó üzemirányítási mérési adatai alapján. A grafikon alsó, kék tartománya jelzi az atomerőmű termelését. 

Paksi Atomerőmű: leáll az egyik blokk

Nagyobb, interaktív ábráért katt!

Forrás: Portfolio