Vállalatok

A megújuló energiák húzták fel az E.On nyereségét

NRGreport | 2018.11.16. 14:16

Jelentősen növelni tudta nyereségét az E.On 2018 harmadik negyedévében az egy évvel korábbihoz képest, a megújuló energia üzletág különösen jól szerepelt a mögöttünk hagyott negyedévben. A társaság az idei nyereségre és üzemi eredményre vonatkozó várakozásait is emelte, ugyanakkor a kiskereskedelmi ágazatban lefelé módosította a célt. 

Az E.On harmadik negyedéves jelentés legfontosabb sorai: 

→ Az E.On 2018 harmadik negyedévében 158 millió euró tisztított nettó eredményt ért el, több mint 100 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi 65 millió eurót.

→ Az üzemi eredmény az időszak során 410 millió euróra nőtt a 350 millió eurós bázisról.

→ Az árbevétel ugyanakkor 7,299 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 8,337 milliárdról.

→ A megújuló energiás üzletág nyeresége 2018 harmadik negyedében 14 százalékkal 283 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi bázishoz képest.

→ Az E.On a harmadik negyedéves jelentésében 1,3 milliárd euróról 1,5 milliárd euróra módosította fel 2018-as egyszeri tételektől megtisztított nettó eredményére vonatkozó célját, egyúttal 2,8 milliárdról 3 milliárd euróra emelte az idei tisztított EBIT célját. A kiskereskedelmi piacon folyó éles verseny hatására az E.On is mérsékelte ugyanakkor a fogyasztói szolgáltatási üzletág tisztított EBIT várakozását.

A megújuló energiák húzták fel az E.On nyereségét

 

A megújuló energiák húzták fel az E.On nyereségét

 

Ami a legizgalmasabb

A jelentés egyik legérdesebb pontja, hogy a megújuló energiás üzletágának nyeresége 2018 harmadik negyedében 14 százalékkal 283 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi bázishoz képest, részben új szélerőművek üzembe helyezésének köszönhetően. Miközben a rivális Innogy és EnBW lefelé módosította a héten a megújuló területre vonatkozó várakozásait, az E.On jóval pozitívabb hangot megütve azoknál.

A kedvező eredményeken túl az Innogy hálózatának és kiskereskedelmi üzletágának tervezett átvétele is javítja a társaság kilátásait. Az RWE-vel kötött eszközcsere megállapodástól – amelynek keretében az Innogy és az E.On megújuló eszközei az RWE-hez kerülnek – az E.On éves szinten 600-800 millió eurós nettó eredmény szinergiát vár 2022-től.

Hogy reagált az árfolyam?

Az összességében kedvező folyamatokat tükröző jelentés hatására az E.On árfolyama szerdán mintegy 2 százalékkal héthetes csúcsra emelkedett, csütörtökön délután azonban már enyhén gyengül, amibe az általános részvénypiaci hangulat mellett vélhetően az is belejátszik, hogy a kiskereskedelmi piacon az E.On lefelé módosította az üzemi eredményre vonatkozó várakozásait. 

A megújuló energiák húzták fel az E.On nyereségét

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.