NRGreport
Menü

Energiapiaci csúcstalálkozó Budapesten

Vállalatok | NRGreport | 2018-11-23 09:22

Budapest 2018-ban ismét az energetikai szektor csúcstalálkozójának ad otthont: december 3-6. között, négy napon keresztül várja a szakma képviselőit és az érdeklődőket a Budapest Energy Summit. Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb energetikai eseményén napjaink energetikai trendjei, a zöld energiával kapcsolatos legfontosabb kérdések, az energiaipari innovációk és az energetikai cégek női vezetői külön-külön napot kaptak a programban.

A konferencia első napján az energetikai trendek kerülnek fókuszba, és a nagyközönség itt hallhat először részleteket a frissen elkészült World Energy Outlook jelentésből. A panelbeszélgetések és előadások többek között kitérnek majd a kőolaj mint energiaforrás jövőjére, az európai energetikai szektor legnagyobb kihívásaira és az új energiapiaci stratégiák sajátosságaira. Elena Burmistrova, a Gazprom Export ügyvezetője előadásában a közép-kelet-európai régió egyik vezető gázszolgáltatóját képviselve számol be Európa meghatározó piaci stratégiáiról és várható trendjeiről.

A BEST második napján a tiszta energia kerül fókuszba, többek között világelső statisztikai kimutatásokat készítő elemzők is képviseltetik magukat a témában. Varró László, az IEA vezető közgazdásza és Spencer Dale, a BP vezető közgazdásza a konferencia egyik kiemelt panelbeszélgetését tartja Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár moderálása mellett, reflektálva az első napon bemutatott World Energy Outlook jelentésre is. További vezetői panelbeszélgetésekben a nukleáris energia jövője, a megújuló energiamix és a zöld energia finanszírozási kérdései is napirendre kerülnek. Külön érdekesség, hogy a nap egyik beszélgetésén a nukleáris energiapiacra jelenleg betörni készülő Üzbegisztán is képviselteti magát.

Az igencsak találó, „Energy Innovation Hub” elnevezés már előre sejteti a harmadik nap eseményeit és kulcstémáit. Az energiaszektor digitalizációjának, az energia tárolási problémakörének megvitatása mellett hangsúlyt kap az innovációk előmozdításához szükséges piaci feltételek elemzése is. A harmadik napon az energetikai start-upok is bemutatkoznak.

A BEST 2018 zárónapja egyben a régió első Woman in Energy konferenciája is. A negyedik napon a Boston Consulting Group és a Women in Energy Association egy 10 ország bevonásával készült közös kutatásának eredményeit a regionális energiaszektor női vezetőinek előrejutásáról Beck Zsófia, a Boston Consulting Group partnere ismerteti.

Az idei négynapos konferenciasorozaton 25-nél több országból, 300-nál is több energiaipari vezető, szakértő és elemző vesz részt. A konferencia részletes programja itt érhető el, az előadók teljes listája pedig itt. Az eseményről további beszámoló várható!

NRGreport