Trading

Zuhan tovább az olajár

NRGreport | 2018.11.29. 12:55

Tovább estek az olajárak szerdán, miután az Egyesült Államokban ismét emelkedtek a tartalékok, a befektetők pedig kissé elbizonytalanodtak az olajkitermelés esetleges csökkentésének kilátásaival kapcsolatban. 

A Brent spot árfolyama több mint 2,5 százalékkal gyengülve 60 dollár alá esett szerda délután. 

Zuhan tovább az olajár

Ugyanekkor a WTI jegyzése hasonló mértékben gyengülve közeledik az 50 dolláros szinthez. 

Zuhan tovább az olajár

Az előző héten 3,6 millió hordóval bővültek a tengerentúli nyersolajtartalékok az amerikai energiainformációs ügynökség (EIA) adatai szerint, ami jócskán meghaladja a Reuters elemzői konszenzusában szereplő 769 ezer hordós prognózist. A finomított termékek tartalékadatai szintén meglephették a piaci szereplőket. A benzintartalékok a várt 640 ezer hordós növekedés helyett 764 ezer hordóval zsugorodtak, míg az egyéb desztillátumoknál – ide tartozik a dízel és a fűtőolaj is – összességében 2,6 millió hordós bővülést jelentettek, a prognosztizált 857 ezer hordós eséssel szemben.

Az olajárra nehezedő nyomást az a hír is fokozta, miszerint Szaúd-Arábia közölte, egyedül mégsem fog dönteni bármilyen termeléscsökkentésről. A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC) vezető ország korábbi álláspontja szerint még úgy volt, hogy önmaga napi 500 ezer hordóval fogja majd visszavágni termelését, míg az OPEC-et egy napi 1-1,4 millió hordós termeléscsökkentésre igyekszik rávenni.

Az OPEC és a társult olajországok képviselői december 6-7-én tartják csúcstalálkozójukat Bécsben, amelyen döntenek az esetleges termeléscsökkentésről is, ennek mértéke pedig akár a Szaúd-Arábia által szükségesnek tartott mennyiséget is meghaladhatja egy, a Reutersnek nyilatkozó OPEC-delegált szerint.

  NRGreport
Címkék
#Brent   #olaj   #OPEC+   #Szaúd-Arábia   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.