Fenntarthatóság

Csak napelemes ház épülhet majd Kaliforniában

NRGreport | 2018.12.07. 07:58

Az utolsó engedély is megszületett, így most már hivatalos: Kaliforniában 2020-tól csak olyan házat lehet majd építeni, amelyre napelem is kerül – írja a Hill.

tervezetről az Index is írt már. Első lépésként az állam energiaügyi bizottsága bólintott rá még májusban, most pedig az építési sztenderdeket meghatározó bizottság is zöld utat adott neki.

Az új szabályozás miatt egy átlagos családi ház építése a becslések szerint 10 ezer dollárral (2,8 millió forinttal) lesz drágább, de a várakozások szerint ezt hosszú távon ellensúlyozni fogja az alacsonyabb villanyszámla: 30 év alatt háztartásonként 19 ezer dolláros megtakarítást várnak a napelemektől.

Ez az első ilyen szabályozás az Egyesült Államokban. Az engedélyt megszavazó egyik bizottsági tag szerint a lépés történelmi jelentőségű, és példát mutathat az ország többi államának is. Kalifornia amúgy is élen jár a környezetbarát energiafelhasználásban, idén szeptemberben fogadták el a törvényjavaslatot arról, hogy 2045-re betiltják a fosszilis energiahordozókat.

  NRGreport
Címkék
#Kalifornia   #napelem  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.