Vállalatok

Napelemmel termeli az adatforgalmazáshoz szükséges energiát a Telekom

NRGreport | 2019.01.14. 11:37

Legalábbis a Zöld nevű adatbővítő csomag esetében.

A Telekom idén januárban bevezetett ExtraNet Zöld 1GB adatbővítő szolgáltatása garantálja, hogy a felhasznált adatok továbbításához szükséges energia mennyiségével megegyező energiát a Magyar Telekom saját napelemes rendszerével termeli meg – olvasható a cég közleményében.

A vállalat 2018-ban oktatási központjára telepített napelemrendszert Budapesten, amely lehetőséget adott, hogy elinduljon munkatársi körben a közösségi napelem projekt. 2019-ben a Magyar Telekom ügyfeleit is bekapcsolja a programba, valamint további napelemrendszer telepítésével Szegeden tovább növeli a vállalat a saját termelésű zöld energia mennyiségét.

A szolgáltatást választó ügyfelek folyamatosan nyomon követhetik az általuk támogatott napelemrendszer termelését, valamint választásukkal további napelemek telepítését ösztönzik, hiszen a Magyar Telekom a befolyó összegekből újabb napelemrendszerek telepítését tervezi.

2018-ban soron következő negyedik karbonsemleges évét zárta a Magyar Telekom Csoport. A vállalat saját működése mellett a lakossági és üzleti Magenta 1 szolgáltatások ügyféloldali karbonkibocsátását is semlegesítette, ezzel több mint 150 000 ügyfelet kapcsolt be klímavédelmi tevékenységébe.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.