Fenntarthatóság

Vonzza a külföldi befektetőket a magyar napenergia-piac

NRGreport | 2019.02.07. 15:17

Magyarországi naperőmű-építési projektek fejlesztéséről és finanszírozásáról állapodott meg a ReneSola az Eiffel Energy Transition nevű alappal. 

Az alku értelmében az az Eiffel Energy Transition finanszírozza a ReneSola 41,3 megawattos magyarországi, valamint 55 megawattos lengyelországi fotovoltaikus erőmű építési projektjeit, összesen közel 13,5 millió euró értékben.

Az integrált kínai alapítású naperőmű projekt fejlesztő várakozásai szerint a két kelet-európai piac további bővülés előtt áll, és további támogatások lehetőségét sem zárja ki a PR Newswire szerint. Pierre-Antoine Machelon, az Eiffel Energy Transition alapkezelője ugyanakkor ígéretesnek nevezte a két ország napenergia piacait.

A 2005-ben alapított ReneSolát 2008-ban vezették be a NYSE-re, a társaság világszerte vesz részt megújulóenergia-beruházások fejlesztésében. Az Európai Beruházási Bank (EIB) és az Eiffel Investment Group alapította, 350 millió eurós Eiffel Energy Transition befektetési alap tevékenységének középpontjában a megújuló energia és az energiahatékonyság fejlesztésének finanszírozása áll.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.