NRGreport
Menü

Óriási napelemes beruházásokat tervez az Elmű-ÉMÁSZ

Mintegy 30 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki célul az Elmű-ÉMÁSZ csoport új tagja, az Elmű-ÉMÁSZ Solutions Kft. a napelem parkok és az e-töltők hazai piacán. A társaság négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, emellett több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról. 

Jelentős felfutás várható a hazai energiaipar több ágazatában 2019-ben, egyebek mellett a napelem rendszerek és az elektromos mobilitás terén, és elsősorban ezek kiaknázása érdekében hozták létre a német innogy-hoz tartozó Elmű-ÉMÁSZ csoport új tagját, a Solutions Kft-t, amely a cég áram- és gázszolgáltatáson túlmutató tevékenységeit foglalja magában.

Jelenleg közel 1 terawattórányi termelőkapacitás beépítésére adtak ki hatályos engedélyt Magyarországon a naperőművek terén, a Solutions Kft. célja pedig az, hogy ezek megvalósításában 15-30 százalékos részesedést érjen el. A társaság négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, de több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról - fogalmazott Nagy Zoltán, a Solutions Kft. ügyvezetője, aki szerint tekintélyes növekedés várható ezen a piacon idén és a következő években Magyarországon.

Nagy Zoltán hasonló bővülésre számít a hazai piacon az elektromos mobilitás terén is. 2018-ban több mint 100 elektromos töltőállomást telepített az Elmű-ÉMÁSZ és a Solutions Kft. A villannyal hajtott autók száma gyorsabban nő, mint korábban várható volt: 2019-2020 környékén eredetileg 3-5000 elektromos autó megjelenésére számítottunk, ehhez képest már most több mint 10 ezer árammal hajtott gépkocsi fut a magyar utakon - emelte ki az ügyvezető hozzátéve, céljuk, hogy mintegy 30 százalékos részesedést érjenek el ezen a téren is.

Az Elmű-ÉMÁSZ a Solutions Kft.-n keresztül az idei első negyedévben belép a hűtés-fűtési rendszerek területére is, arra számítva, hogy az építőipar felfutása továbbra is kitart.

Forrás: Portfolio