NRGreport
Menü

Innovatív energetikai szolgáltatót vásárolt fel a Shell

Felvásárolta a Shell a sonnen céget, amely vezető szerepet tölt be a háztartások számára biztosított intelligens energiatárolási rendszerek és innovatív energetikai szolgáltatások piacán - tájékoztatta a Shell Overseas Investment B.V. hétfőn az MTI-t.

A felvásárlás a Shell 2018 májusában végrehajtott beruházásával jön létre, az engedélyeztetési eljárás lezárulása után a sonnen teljes egészében a Shell leányvállalata lesz.

A közlemény szerint a sonnen intelligens energiatárolást és digitális energetikai szolgáltatást biztosít ügyfeleinek a sonnenCommunity platform segítségével. Például napközben a sonnenBatterie optimalizálja a napenergia-felhasználást a háztartásban, és este a napközben elraktározott energiát használja fel.

Nemrég a sonnen beüzemelte Németország legnagyobb virtuális tárolóegységét, amely háztartási energiatárolókból álló, országos hálózaton alapszik, segít ellensúlyozni az elektromos hálózat ingadozását és gondoskodik a hálózat ellátásnak biztonságáról.

A megállapodás gyorsabban teszi lehetővé a két vállalat számára, hogy innovatív, integrált energetikai szolgáltatásokat és elektromosjármű-töltési megoldásokat nyújtsanak, valamint biztosítsák a villamosenergia-hálózatot, ami a sonnen virtuális tárolóegységén alapszik - derül ki a közleményből.

Forrás: MTI