Vállalatok

Eláll a szavad: megszerezték az összes Tesla-modell magyarországi árlistáját

NRGreport | 2019.03.01. 12:12

Az ígéretek szerint hamarosan a magyar vásárlók nemcsak kipróbálhatják, hanem meg is vásárolhatják a Tesla bármelyik modelljét Budapesten. Ez viszont nem lesz olcsó mulatság, megszereztük ugyanis a Tesla-modellek magyarországi árlistáját, amelyből kiderül: a legolcsóbb Model 3 is bőven 20 millió forint fölött lesz, míg a legdrágább extrákkal telepakolt Model X-ért közel 65 millió forintot kell majd fizetni. 

 

Ahogy arról korábban a Portfolio beszámolt egy magyarországi cég, az Universal Leasing Kft. fantáziát látott abban, hogy hosszas tárgyalások után felépítse saját szalonját, ahol a tervek szerint hamarosan a magyar vásárlók nemcsak kipróbálhatják, hanem meg is vásárolhatják a Tesla bármelyik modelljét. Ez persze nem lesz olcsó mulatság,
 

→ A Tesla Model 3 legolcsóbb változatáért 20,61 millió forintot

→ A Tesla Model S-ért legkevesebb 41,27 millió forintot, míg a

→ A Tesla Model X-ért minimum 41,64 millió forintot kell majd fizetni és ezekben az árakban nincs még benne a szállítási és a dokumentációs költség.

Mielőtt belemélyednénk a részletekbe és bemutatnánk az egyes modellekre vonatkozó árlistákat, érdemes néhány szót ejteni arról, hogy az alább megjelenített kiskereskedelmi árakért mit is kapnak majd a leendő vevők a kiválasztott Tesla-modellen kívül.

A cég ígérete szerint a náluk megvásárolt autók a teljes ügyintézést követően kulcsrakész állapotban kerülnek átadásra. Ez azért fontos, mert Bécsben, a legközelebbi hivatalos Tesla store-ban sem bonyolítottak adás-vételt egy magyarországi lakhellyel rendelkező vásárló számára. Ez a helyzet a jövőben megváltozik, a budapesti nem hivatalos szalonban ugyanis lehetőség lesz a konfigurálásra és az autó megvásárlásra.

Ezt követően a cég vállalja, hogy a Tesla által legyártott és Európába szállított autót a hollandiai Tillburgból hazaszállítja, az autót Magyarországon honosítja, forgalomba helyezi. Az átadás során pedig a cég kollégái bemutatják az adott modellt a leendő tulajdonosnak. A tervek szerint ezek a szolgáltatások kiegészülhetnek szervizszolgáltatással is a jövőben, folynak ugyanis a tárgyalások arról, hogy az Universal Leasing Kft. szervizt nyisson Budapesten.

A cég tájékoztatása szerint bár a szalon még nem készült el, a rendelési lehetőség már most is nyitott, a Model 3 esetén az előrendelt modelljeik már 2019 tavaszára várhatóak, minden más esetben durván fél év lesz az átfutási idő. A Model S és X esetén készletről történő vásárlásra is van lehetőség vagy amennyiben egyedi rendelést rögzítenek, úgy 3-4 hónap várakozásra lehet számítani.
 

Lássuk az árlistákat!

A legolcsóbb Tesla, a Model 3 egyelőre csak a nagyobb hatótávolságú változatban rendelhető. Az összkerékhajtásos, dual motoros változat kiskereskedelmi ára 20,61 millió forint, míg a Performance változatért 24,41 millió forintot kérnek el. Persze ezek az összegek gyorsan magasabbra szaladhatnak a konfigurálás során. A többrétegű vörös metálfényért 940 ezer forintot, a 19 colos keréktárcsákért 555 ezer forintot, míg a Black and White prémium belsőért szintén 555 ezer forintot kell kifizetni. A Model 3 konfigurálása során valószínűleg kevesen lesznek azok, akik kihagyják majd a továbbfejlesztett robotpilótát, amelyért viszont 2,05 millió forintot kell még pluszban fizetni. És a szállításért, valamint a dokumentációért további 495 ezer forintot kérnek el. Mindez azt jelenti, hogy a teljes ügyintézéssel együtt a Model 3-ért
 

→ legkevesebb 21,105 millió forintot, míg a legdrágábbért

→ pontosan 29,005 millió forintot kell majd fizetni idehaza

 

Eláll a szavad: megszereztük az összes Tesla-modell magyarországi árlistáját

A Tesla Model S 100 D kiskereskedelmi ára 41,27 millió forint lesz, míg a P100D 54,955 millió forinttól indul. Itt is sokat számít majd, hogy a leendő tulajdonos milyen extrákat választ majd, a 19 colos Sonic Carbon Twin Turbine keréktárcsák például további 555 ezer forintba kerül, míg a robotpilótáért 1,88 millió forintot kell pluszban fizetni. A kiskereskedelmi árakat, az igényelhető extrákat és a teljes ügyintézés díjait figyelembe véve a Model S-ért
 

→ legkevesebb 41,765 millió forintot, míg a legdrágábbért

→ pontosan 59,38 millió forintot kell majd fizetni Magyarországon

 

Eláll a szavad: megszereztük az összes Tesla-modell magyarországi árlistáját

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk a Tesla SUV, a Model X magyarországi árlistájáról: a 100D változat kiskereskedelmi ára 41,64 millió forinttól indul, míg a P 100D indulóára 56,575 millió forint. A Tesla Model S-hez hasonlóan ezek egészen elképesztő összegek, amelyeket csak nagyon kevesen engedhetnek majd meg maguknak. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy természetesen ennél a modellnél is lehetőség van különböző extrák megvásárlására: a 20 colos Onix Black Turbine keréktárcsa például 2,05 millió forintba kerül. Igen, nekünk is eszünkbe jutott a cikk írása közben, hogy ennyi pénzért azért már egész jó minőségű és állapotú használtautókat lehet kapni a piacon, de ha még demagógabbak akarunk lenni azt is mondhatnánk, rengeteg magyar család még a kétmilliós használtautót sem engedheti meg magának Magyarországon. De lendüljünk tovább, mert vannak még olyan extrák a sorban, amelyeket érdemes kiemelni: a robotpilóta például további 1,88 millió forintért rendelhető a Model X-hez, amelyből akár kérhetünk hat vagy hétüléses változatot is. Előbbiért további 2,262 millió forintot, míg utóbbiért 1,11 millió forintot kell fizetni. Összegezve elmondhatjuk, hogy a kiskereskedelmi árakat, az igényelhető extrákat és a teljes ügyintézés díjait figyelembe véve a Model X-ért
 

→ legkevesebb 42,135 millió forintot, míg a legdrágábbért

→ pontosan 64,757 millió forintot kell majd fizetni Magyarországon

 

Eláll a szavad: megszereztük az összes Tesla-modell magyarországi árlistáját

 

  NRGreport
Címkék
#áralista   #Tesla   #Tesla Model 3   #Tesla Model X  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.