Rezsi

Majdnem minden magyart érintő változás a nemzeti közműcégben

NRGreport | 2019.03.08. 10:26

Június 30-ával egyesül a nemzeti közműholding gáz- és áramszolgáltató cége, NKM Energia Zrt. néven folytatják.

Összeolvadnak az állami közműholding (NKM) földgáz- és áramszolgáltató cégei, az NKM Földgázszolgáltató Zrt. és az NKM Áramszolgáltató Zrt., 2019. június 30-tól az egyesült vállalkozást NKM Energia Zrt.-nek fogják hívni – derül ki a Cégközlönyben közzétett tájékoztatásból. Az egyesülésről február 14-én döntöttek.

A létrejövő energetikai mamutcég vezetője Hiezl Gábor lesz, az anyacég NKM Zrt. vezérigazgatója, aki február 14-én vette át mindkét vállalkozás vezérigazgatói tisztségét. „A Nemzeti Közművek országszerte közel 4,2 millió fölgáz-, áram- és távhő-lakosságiügyfél folyamatos és biztonságos ellátásáról gondoskodik. A teljes kereskedelmi üzletág egy pontba szervezésével tovább folytatódik a társaságcsoport villamos energia és földgáz üzletágai közötti szinergiák erősítése, az ügyfelek biztonságos és magas színvonalú ellátása és a modernizáció” – mondta Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek vezérigazgatója.

Az NKM Földgázszolgáltató Zrt. (leánykori nevén: Főgáz) korábbi 800 ezer ügyfelén kívül 2015. augusztus 1-jétől a Magyar Telekom közel 60 ezer, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kijelölő határozata alapján 2016. január 1-jétől az E.ON Energiaszolgáltató Kft. 600 ezer, illetve 2016 október 1-jétől a Tigáz Zrt. 1,2 millió fogyasztóját sikeresen átvette, amelynek eredményeként a vállalatcsoport a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójaként jelenleg több mint 3,4 millió fogyasztó folyamatos földgázellátását biztosítja. Az NKM Áramszolgáltató Zrt. közel 800 ezer egyetemes és szabadpiacon vételező ügyfelet lát el villamos energiával Magyarországon.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.