NRGreport
Menü

A tinédzserek köszönik szépen, nem vesznek autót

Rezsi | NRGreport, Nagy Nikoletta | 2019-04-23 10:58

Az egész világban kimutatható az a tendencia, hogy a Z-generációhoz tartozó fiatalok hiába érik el a felnőttség küszöbét, nem vásárolnak autót. Korábban úgy gondolták a szakértők, hogy mindennek csak anyagi oka van, de most kezd kirajzolódni: inkább az életviteli különbségek azok, amelyek miatt a legújabb generáció inkább nem kér a saját autóból.

Korábban a saját jogosítvány a szabadságot jelképezte, és külföldön, valamint itthon is az volt a tendencia, hogy a fiatalok akár rögtön hivatalosan felnőtté válás után megszerzik a vezetői engedélyt, majd ki-ki pénztárcájához mérten lassan az első autót is. A Z-generációsok, azaz az 1990-es évek közepétől a 2000-es évek közepéig született fiatalok viszont komolyan megváltoztatják a hagyományt, és sem jogosítványt, sem saját autót nem igényelnek, az autógyártók legnagyobb bánatára – írja a The Washington Post.

Képek forrása: Pexels.com

Ez nem új tendencia, már az ezredfordulós generáció is kevesebb kocsit vásárolt, mint az előtte álló Y-osok. A Z-gen viszont már tényleg komoly statisztikákat tud felmutatni: 1983-ban az Egyesült Államokban a 16 évesek 46 százaléka rendelkezett jogosítvánnyal, 2008-ban már kevesebb, mint egyharmaduk, 2014-ben pedig elérte a mélypontot a helyzet: csak a frissen vezetőképes korúak 24,5 százaléka váltotta ki az igazolványt. 2017-ben az arány kicsit felszökött, és 26 százaléknál megállt, de a The Washington Post szakértője, Michael Sivak szerint csak azért, mert a gazdaság kicsit fejlődött, és több pénzük volt a fiataloknak is autót venni.

Még a húszas éveikben járó Z-generációsok is kevesebbet vezetnek: míg 1983-ban a 20-24 évesek 92 százalékának volt jogosítványa, mára ez az arány az USA-ban 80 százalék.

Szakértők először arra gondoltak, hogy a gazdasági helyzet a szükség csökkenésének oka, és azzal nyugtatták az autógyártókat, hogy az első munkahely megszerzése után a Z-generációnak is fontosabb lesz a kocsivásárlás és a jogosítvány. Ez azonban nem így történt – hiába vannak már jelen a munkaerőpiacon, a fiatalok még mindig nem akarnak autót venni.

Érdemes hozzátenni persze, hogy az autózás ma már sokkal kellemetlenebb, mint pár évtizede volt, hiszen annyi kocsi van az utakon, hogy rengeteg a dugó, ráadásul a városiasodás miatt a nagyobb településeken ez még fokozódik. Ráadásul az olyan applikációkkal, mint az Uber vagy a Lyft, sokkal egyszerűbben megoldható a városi közlekedés.

A Treehugger szerint az is szerepet játszik a változásokban, hogy az ezredfordulósok és a Z-generáció jobban látja az összefüggést a klímaváltozás és az emberi tevékenység között, ezért ez is befolyásolhatja a döntésüket, amikor autóvásárláson gondolkodnak. Lehet, hogy önmagában csak ezért nem mondanának le a kényelemről, de amikor idevesszük az összes többi faktort is, a Z-generációsok nem ragaszkodnak annyira az autóhoz, mint az előttük álló generációk.

NRGreport, Nagy Nikoletta