Trading

Mol-célárat emelt az Erste

NRGreport | 2019.04.24. 08:37

3600 forintról 3720 forintra emelte a Mol-részvényre vonatkozó célárfolyamot az Erste Befektetési Zrt.; az ajánlás továbbra is felhalmozás.

A 3720 forintos új célár valamivel a Mol-részvényre kiadott célárfolyamok átlaga, 3670 forint, illetve az elemzői medián, 3681 forint felett alakul.

Az Erste kommentárja szerint a társaság a stratégiának megfelelően építi az új portfolióját, többek között a fogyasztói szolgáltatásokra és a poliol üzemre koncentrál. Ezek a beruházások ellensúlyozzák az Erste elemzői által várt csökkenő finomítói és petrolkémiai árrést, ami 2020 után következhet be, amikor az IMO2020 dízel keresletnövelő hatása kifulladhat.

Az Erste elemzése szerint a fagyos horvát-magyar kapcsolatban kedvező jelek láthatóak, miután a Mol tavaly év végén megállapodott az INA feldolgozás-kereskedelem üzletágának átalakításáról. Ez az első jele annak, hogy a nacionalista szólamok helyett a gazdasági racionalitás lép előtérbe a horvát politikában. Az értékelés szerint a Mol árazása kedvező, a versenytársakhoz képest kismértékben alacsonyabb EV/EBITDA mellett forognak a részvények; a társaság nyerhet Magyarország és a régió gazdasági felemelkedéséből, főleg az üzemanyagok iránti töretlen keresletnövekedésből.

Az elemzés ugyanakkor megjegyzi, továbbra is az OMV a kedvencük a régiós olajcégek közül, amelynél 31 százalékos emelkedési potenciált látnak.

A Mol-részvény árfolyama kedden délelőtt néhány tized százalékos gyengüléssel 3292 forint körül tartózkodik. 

Mol-célárat emelt az Erste

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.