NRGreport
Menü

Budapesten autóztunk, percenként egy százasért

A külső kerületek főbb közlekedési csomópontjaiban is ott parkolnak a BMW-hez köthető carsharing cég április 29-óta kölcsönözhető autói, melyeket percenként minimum 99 vagy 129 forintért használhatunk, és ehhez elég néhány kattintás a mobiltelefonunkon.

Budapest a tizenharmadik nagyváros, ahol megjelent a BMW-hez és a Daimlerhez köthető DriveNow közösségi autómegosztó szolgáltatás. A cég itthon körülbelül kétszáz autóval lépett színre, melyek közt a legolcsóbb Miniket percenként 99, a tágasabb autókat, főként BMW-ket pedig 129 forintért viheti el, aki regisztrálja magát és mobiltelefonjára telepíti a szolgáltatás applikációját.

A magyar piacra harmadikként érkező DriveNow európai hírű márka, hiszen Berlinben, Bécsben és Brüsszelben is jelen van. A Budapesten 2016-óta használható GreenGo és az egy évvel később elindított Mol Limo olcsóbban ad kisebb kategóriás Volkswagen Up-okat, ezen cégek flottája is nagyobb, ráadásul az utóbbi nem rég vezette be prémiumszolgáltatását, melyben Mercedes A osztályt bérelhetünk. A DriveNow-t a rendszer indulása előtt próbálta ki a Totalcar csapata és gondolkodtak el azon, hogy kinek érheti meg a carsharing. 

 

Címlapkép forrása: drive-now.hu

Forrás: Totalcar