Vállalatok

Újabb rossz hír a Teslának: sokkal rosszabb az önvezető rendszere, mint ahogy egy ember vezet

NRGreport | 2019.05.23. 14:17

A fogyasztói érdekvédelemmel foglalkozó amerikai Consumer Report vizsgálta a Tesla Autopilot rendszerét, és nem voltak róla túl jó véleménnyel, ennek is betudható, hogy nagyot esett a Tesla árfolyama. 

Az amerikai Consumer Report (CR) vizsgálta meg a Tesla Autopilot rendszerét, amelyet múlt hónapban frissítettek be, és amelyik most már emberi beavatkozás nélkül hoz meg komoly döntéseket, mint például egy autópályás sávváltást anélkül, hogy a vezető közbeavatkozna.

A fogyasztói érdekvédelemmel foglalkozó CR azt állapította meg, hogy

→ a Tesla fejlett vezetéstámogató rendszerei olyan döntéseket hoznak, amelyek veszélyesek, illegálisak, vagy egyszerre mindkettő,

→ a rendszer ahelyett, hogy segítené a vezetőt, megkérdőjelezhető döntéseket hozott, mint például túl élesen vágott be más járművek elé vagy jobbról is előzött (vélhetően autópályán)

→ a vezetőnek gyakran kell megakadályoznia a rendszert abban, hogy rossz döntést hozzon

→ összességében az Autopilot tudása jóval elmarad az emberétől

A Tesla egyébként több alkalommal nyomatékosan kijelentette, hogy bár a rendszerük egyre fejlettebb, a végső döntés még mindig a vezetőnek kell meghoznia, a vezető az, aki minden manőverért felelős, és folyamatosan irányítás alatt kell tartania a járművet.

A mai, és az elmúlt napok rossz hírei, fontos technikai szintek elesésével együtt eredményezték azt, hogy a Tesla részvényárfolyama újabb és újabb mélypontokra esik, csak ma 6 százalékot veszített az értékéből, jelenleg 193 dollár körül állnak a jegyzések. Idén már 42 százalékot esett a Tesla árfolyama.

Újabb rossz hír a Teslának: sokkal rosszabb az önvezető rendszere, mint ahogy egy ember vezet

 

Címlapkép forrása: Tesla

  NRGreport
Címkék
#autopilot   #Consumer Report   #Tesla   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.