Rezsi

Otthonról dolgozik? így takarítson meg energiát munka közben a lakásában

NRGreport, Nagy Nikoletta | 2019.07.02. 15:02

Egyre több az olyan munkakör és munkahely, ahol nem feltétel minden nap a bejárás, ebből következik, hogy egyre többen dolgoznak home office-ban. Ilyenkor jócskán megugorhat a rezsi, ha már egész nap otthon ül, és valószínűleg a laptopját is nyomkodja – de vannak tippjeink, hogyan csökkentse az energiafogyasztását akkor is, ha home office-ban dolgozik.

Állítsa be, hogy az összes elektromos eszköz energiamegtakarító módban legyen!

Ez azt jelenti, hogy a laptop képernyője valószínűleg sötétebb lesz, vagy nem fut majd annyi program a háttérben, az eszközök az energiahatékonyságot tekintik az első számú célnak. Ilyen beállítás majdnem minden elektromos eszközön van, de a laptopokon mindenképpen, érdemes élni vele, így sokkal kevesebb áramot fogyaszt majd.

Csak azt csatlakoztassa áramhoz, amit használ!

Sokat írtunk már arról, hogy a bedugva felejtett, kikapcsolt eszközök mennyi áramot fogyasztanak még úgy is, hogy nem használjuk őket. Figyeljen arra, hogy egyszerre ne legyen bedugva minden eszköze, még akkor sem, ha kikapcsolja őket, mert így is viszik az áramot. Csak azt csatlakoztassa a konnektorba, amelyeket tényleg használ, a többit húzza ki, úgysincs rájuk szüksége.

Használjon energiahatékony eszközöket!

Ha vásárolnia kell valamilyen elektromos eszközt, mindig figyeljen arra, hogy a leginkább energiahatékony változatot válassza, ezzel ugyanis az eszköz energiahasználatának 75 százalékát megspórolhatja. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a laptopok például sokkal kevesebb áramot használnak, mint a számítógépek, ezért ha nincs szüksége feltétlenül egy erős gépre, inkább notebookot vásároljon és használjon.

Hűtsön és fűtsön okosan!

Ne csak az elektromos eszközökre gondoljon, ha az kerül szóba, hogyan lehet otthoni munka közben energiát megtakarítani: a hűtés és a fűtés lesz a legnagyobb kiadása akkor, ha home office-ban dolgozik, hiszen ha bejárna, nem kellene egész nap lehűteni vagy felfűteni a lakást. Arról, hogy hogyan tudja okosan megoldani a hűtést anélkül, hogy ész nélkül menne a légkondi, vagy megsülne a lakásban, itt írtunk már bővebben, az ügyes fűtésről pedig ebben a cikkben tettünk emltést. Ha ezekre figyel, a villanyszámlán kívül a fűtési és hűtési költségek sem szaladnak az egekbe akkor sem, ha otthonról dolgozik.

 

Címlapkép forrása: Pixabay

 

  NRGreport, Nagy Nikoletta
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.