Fenntarthatóság

Elektromos autókkal bővül a MOL Limo flottája

NRGreport | 2019.07.17. 07:16

A MOL közösségi autómegosztó szolgáltatása 50 új elektromos autóval, mégpedig smart EQ fortwo és forfour (két- és négyajtós) autókkal bővíti a MOL Limo flottát. A kisebb, kétajtós, kétszemélyes városi autókat havidíjas konstrukcióban 59 forintért, míg alkalmi használóként percenként 69 forintért vehetik igénybe a felhasználók. A négyajtós modellek percdíja megegyezik a VW up!-ok árával. További újdonság, hogy a MOL Limo a nyári szezonra kiterjeszti a szolgáltatási zónáját Budapest Tengerpartjára, a Lupa-tóra. A szolgáltatás díja 490 forint, mely automatikusan hozzáadódik az utazás végösszegéhez.

Július közepétől elérhetőek a MOL Limo új, a korábbiaknál is kisebb és így hihetetlenül könnyen leparkolható elektromos autói. A közösségi autómegosztó flottája 20 smart EQ fortwo és 30 forfour modellekkel bővül. A kétajtós, kétszemélyes e-autók lesznek a Limo flotta leggazdaságosabban használható tagjai: a rendszeres felhasználók percenként 59 forintért autózhatnak, míg az alkalmi felhasználók 69 forintos percdíjjal számolhatnak. A négyajtós változat percdíja megegyezik a VW up!-ok árával, tehát a havidíjas felhasználók 66, míg az alkalmi felhasználók 77 forintos percdíjért vehetik igénybe a szolgáltatást.

„A MOL Limo flottájában első perctől kezdve népszerűek az elektromos autók, a bővítés előfeltétele azonban a megfelelő infrastruktúra kialakítása volt. Jelenleg Budapesten 11 MOL töltőállomáson találhatók elektromos töltők, amely megteremtette annak a lehetőségét, hogy újabb 50 városi közlekedésben és nem utolsó sorban parkolásban is kiváló elektromos modellel bővítsük a flottát” – fogalmazott Sáreczky Richárd, a MOL Limo ügyvezetője. „Ráadásul újra feszegetjük Budapest és Limo-zóna határait, a repülőteret követően ezúttal a Lupa-tóra terjesztjük ki a nyári szezon idejéig a szolgáltatási zónát.”

A MOL – összhangban a 2030-as stratégiájában kitűzött fenntarthatósági céljaival – még a Limo indulásakor vállalta, hogy folyamatosan növeli a flottában az elektromos autók arányát. Az 50 új elektromos Smart 50 darab benzinüzemű VW up! helyére érkezik, így a flotta továbbra is 450 autóból áll, amelyből már 150 elektromos meghajtású. Ezzel párhuzamosan zajlik az elektromos gyorstöltőhálózat bővítése is egész Budapesten. A vállalat hosszú távú tervei szerint Budapest közigazgatási határáig kiterjeszti a szolgáltatást, így még több ember számára válhat a MOL Limo egy elérhető közlekedési alternatívává.

„A korábbi sikeres együttműködésünket követően újabb megtiszteltetés számunkra, hogy a MOL Limo a smart EQ modelleket választotta, amikor az elektromos meghajtású autók arányát kívánta növelni flottájában. A smart EQ fortwo és forfour a fenntartható városi mobilitás megtestesítői, melyek jelenleg már kizárólag elektromos változatban érhetők el. A Mercedes-Benz és a smart modellek gyártója, a Daimler vállalati stratégiájában kulcsfontosságú elemként kezeli az elektromobilitást és az autómegosztást, így nagyon örülünk annak, hogy Magyarországon is hatékonyan tehetünk egy élhetőbb városért a meghatározó autómegosztó szolgáltatóval karöltve” – mondta el Horváth Bence, a Mercedes-Benz Hungária Kft., a smart magyarországi importőrének PR-menedzsere.

Idén nyáron nem ez az egyetlen MOL Limo-t érintő jelentős fejlesztés. Június elején dedikált parkolóhelyek nyíltak az közösségi autók számára a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amelyeket minden regisztrált felhasználó igénybe vehet, 1990 forint reptéri díj ellenében. További újdonság, hogy július közepétől az egyik legnépszerűbb Budapest-környéki strandra, a Lupa-tóra is eljuthatnak a felhasználók a MOL Limo autóival. A budakalászi tónál nyíló dedikált parkolóhelyeket a reptéri parkolókhoz hasonló módon, a normál percdíjakon felüli 490 forint egyszeri összeg megfizetésével vehetik igénybe a MOL Limo mobil-alkalmazásán regisztrált felhasználók. A MOL Limo a kezdeti időszakban, július végéig a felhasználónak nem számít fel különdíjat.

„Egy pálmafás, fehérhomokos, kristálytiszta vizű „tengerparthoz”, ahová pihenni járnak az emberek, mi sem illik jobban, mint az elektromos jármű, mi is használunk ilyen meghajtású kisbuszokat a tó belső forgalmához és a budakalászi HÉV transzferhez. Ezért is üdvözöljük, hogy a MOL Limo zóna elérte a Lupa-tavat, azaz Budapest tengerpartját” – mondta Gerendai Károly, a Lupa megálmodója.

Elektromos autókkal bővül a MOL Limo flottája

Elektromos autókkal bővül a MOL Limo flottája

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.