Innováció

Milyen kánikula? Ruhába rejthető légkondival jön ki a Sony

NRGreport | 2019.07.30. 15:04

Remek találmány a légkondi, de miért csak a szobába raknánk, ha a hátunkat is hűthetjük vele? A Sonynál kitalált eszköz épp így működik.

Bár a hazai időjárás most valamennyire elviselhetőbb lett, vannak országok, ahol most is kánikula tombol. És ha hinni lehet az előrejelzéseknek, még ez alatt a pár nap alatt is rekordok dőlhetnek meg, sokan ugyanis úgy vélik, a július végül még forróbb lesz.

Ilyen helyzetben bármit képesek vagyunk bevetni, de a trükkök legtöbbje sajnos nem sokat ér. A fő gond a hőérzet, azt ugyanis nagyon nehéz szabályozni. Egy különleges eszköz viszont ezt is képes megoldani.

A Sony támogatásával készülő Reon Pocketről van szó, amely egy kis ruhába rejthető légkondit takar. A készüléket egy, a vele kompatibilis pólóba kell rakni, azt magunkra venni, és tulajdonképpen nincs is más dolgunk.

A készülék Bluetooth-szal működik, és egy alkalmazás segítségével kapcsolódik telefonunkhoz. Maga a mobil a szabályzó, a kijelzőn megjelenő kis sávot állítva adhatjuk meg, hogy a Reon Pocket mennyire hűtsön. Mivel csak néhány fokokat lehet vele állítani, teljesen biztonságos, és attól sem kell tartani, hogy a használója megfázik. Egyrészt nem hűt olyan erősen, másrészt bármikor kikapcsolható.

© First Flight JP

A készülék könnyű, viselése nem jelent gondot, habár persze valamelyest azért érezni, hogy ott van. Egyébként nem csak hűtésre jó, a téli hónapokban –ugyanilyen elven –melegíteni is tud, így minden évszakban jól jöhet.

Androidos készülékeket és iPhone-okat is támogat. A kis akkumulátora 24 órányi folyamatos működést bír. A töltés sem ördöngösség, az USB-C csatlakozón át mindössze 2 óra alatt maximális energiához juttatható.

A Reon Pocket egyetlen hátránya, hogy közösségi pénzgyűjtéssel szeretnék megvalósítani, ami önmagában nem is lenne gond, de ha össze is jön a gyártási költség, kizárólag Japánban tervezik piacra dobni. Azért persze elképzelhető, hogy hozzánk is eljut, így aki szimpatikusnak találja, már félre is tehet rá: a kisebb tudású, és kevesebb pólóval érkező verzió 117 dollárba (35 ezer forint), a jobb és több pólós pedig 175 (52 ezer) dollárba kerül. A készülék megjelenése – sikeres kampány esetén – valamikor jövő márciusban várható.

  NRGreport
Címkék
#hűtés   #kánikula   #légkondícionáló   #Sony  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.