NRGreport
Menü

Radioaktív vizet engednének a Csendes-óceánba a japánok

Több mint egymillió tonna sugárszennyezett vizet gyűjtöttek össze tartályokba a fukusimai atomerőmű 2011-es katasztrófája óta a megrongálódott erőmű hűtőrendszeréből. A tartályok az üzemeltető tájékoztatása szerint 2022-re megtelnek, a radioaktív vizet a Csendes-óceánba kell önteni - olvasható a Napi.hu-n.

Harada Josiaki japán környezetvédelmi miniszter sajtóértekezleten jelentette be, hogy az egyetlen lehetőség a probléma megoldására, hogy az ezen időpont után összegyűjtendő vizet a tengerbe ömlesztik, ahol az felhígul. A kérdést a kormány meg fogja vitatni, a végső kormánydöntés előtt megvárják egy szakértői bizottság jelentését.

sugárszennyezett víz tengerbe öntése kiválthatja a szomszédos Dél-Korea haragját, amely már a múlt hónapban kérdőre vonta a témában a követség rangidős tisztviselőjét.  A két ország között amúgy is feszült a viszony a világháborús kényszermunkások kárpótlása miatt.

Forrás: Napi.hu

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »