Fenntarthatóság

Ezeket a hulladékmentes influenszereket megéri követni

NRGreport, Nagy Nikoletta | 2019.09.27. 14:27

Az influenszer szónak manapság inkább negatív csengése van, pedig létezik rengeteg olyan Instagram- és Youtube-profil is, amelynek gazdája nemcsak az ingyen ajándékokért él és az utazgatásból, szelfikből szerzi a követőit. Az alábbi négy véleményvezér például a zéró waste mellett tette le a voksát, és arra használja a platformját, hogy tanítsa az embereket, valamint tippeket adjon nekik a hulladékmentesség felé vezető úton.

Forrás: Pexels.com

Trash is for Tossers

Lauren Singer New York városában folytat hulladékmentes életmódot. Akkor tért rá erre az útra, amikor környezettudatossági szakon végzett mesterképzést, és azóta az életmód lelkes követője és népszerűsítője. Instagramján és blogján hasznos tippeket oszt meg arról, hogyan lehet a legegyszerűbben és leghatékonyabban elhagyni a hulladékot az otthonunkból úgy, hogy ne kelljen az egész világunkat felforgatni érte. Ráadásul még jól is mutat az Instagramja, tudja, hogyan fotózzon egységes képeket – még akkor is jó ránézni, ha az ember még nincs kész a zero waste mozgalomra.

Zero Waste Home

Bea Johnson az egyik ős-hulladékmentes, aki már akkor népszerűsítette ezt az életmódot, amikor még nem volt ennyire trendi környezettudatosnak lenni. Johnson ráadásul elég komolyan gondolja a dolgot, ugyanis nem egyedül éli a hulladékmentes nagyvárosiak mindennapjait, hanem az egész családjával él ilyen módon – ami, lássuk be, még nehezebb, mintha csak egyetlen embernek kellene megoldania a helyzetet. Johnson azonban hősiesen helytáll, olyannyira, hogy bestseller könyve is van a témában.

Going Zero Waste

Kathryn Kellogg azért döntött a hulladékmentesség mellett, mert egy orvosi problémája rádöbbentette: mennyire összefügg az ő és a bolygó egészsége, és ha az egyikért tesz valamit, akkor azzal a másikat is szolgálja. Instagramja és blogja rengeteg hasznos tippet ad arra, hogyan kezdjen neki valaki a hulladékmentes életmódnak.

Zero Waste Guy

Nemcsak a nők lehetnek környezettudatosak – Jonathan Levy férfiként is a hulladékmentességet választotta, pedig, érdekes módon, a női nem képviselői többen vannak a zero waste mozgalomban. A srác Los Angelesben él, ahol segít az üzleteknek átállni a minél kevesebb csomagolást és élelmiszerhulladékot felhasználó mindennapokra. 2017 óta több mint kétezer cégnek nyújtott segítséget arra, hogyan lehet üzleti alapon működő szervezeteknél is elérni a zero waste szintet.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport, Nagy Nikoletta
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.