NRGreport
Menü

Jön a bejelentés a legújabb napelemes ingyenpénzről

20 milliárdos keretösszeggel megújuló energia használatát és energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztések támogatását célzó uniós pályázat jelent meg mikro-, kis- és középvállalkozások számára a Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Programban, amelynek részleteiről október elsején délelőtt ad tájékoztatást két államtitkár – áll a Pénzügyminisztérium sajtómeghívójában.

A kedd délelőtt 10 órási esemény során Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, illetve Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára ad tájékoztatást. Az eseményről a Portfolio a helyszínről fog tudósítani.

Legutóbb a két államtitkár május közepén jelentett be egy radikálisan egyszerűsített uniós napelemes pályázatot (GINOP-4.1.3-19) 15 milliárd forintos keretösszeggel a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Már akkor rákérdezett a Portfolio arra, hogy mikor várható ennek a pályázatnak a „nagytestvére” (GINOP-4.1.4-19), aminek megjelenését szintén májusra ígérték. A jelek szerint a pályázati tervezet átdolgozása után erre most jött el az idő.

korábbi tervezet szerint ez a „nagytestvér” pályázat minimum 3, maximum 100 millió forintnyi támogatást kínált legfeljebb 55%-os támogatási intenzitás mellett, megújuló energia használatát és energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztések támogatására. A júniusban megnyílt „kistestvér” pályázat az 1,5-3 milliós támogatási tartományt célozta meg.

Forrás: Portfolio