NRGreport
Menü

Mészáros cége látja majd el árammal a Tiszántúlt

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nemsokára már a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt hálózatán keresztül érkezik majd az áram a fogyasztókhoz, nekik adja el ugyanis a tiszántúli, áramos infrastruktúrát birtokló cégét az E.ON - erről adott ki közleményt az utóbbi cég.

Az E.ON közleményében azt írja, hogy megújulásának részeként a cég keretmegállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel és az Opusszal. A megállapodás azt az üzletet követi, amelyben az E.ON anyavállalata megszerezte az RWE 76,8 százalékos tulajdonrészét az innogy SE-ben. Ez a cég az ELMŰ Nyrt. és az ÉMÁSZ Nyrt. többségi tulajdonosa. Az E.ON ezután október 4-én arról állapodott meg az MVM-el és az Opus-al, hogy 

→ az E.ON megvenné az MVM részesedését az ELMŰ-ben és az ÉMÁSZ-ban,

→ cserébe eladná az MVM-nek az Az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t és a Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. közvilágítási üzletben lévő 50 százalékos részesedését

→ az Opus pedig megkapná az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t

Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc

Fotó: Bődey János / Index

A keretmegállapodásban leírt tranzakciók előkészítését megkezdik, annak utolsó elemeit pedig 2021-ben zárják majd le.

AZ OPUS TEHÁT AZ ORSZÁG ÉSZAK-KELETI ÖTÖDÉNEK ÁRAMELLÁTÓJA LESZ AZ ÜZLET UTÁN.

A cég az Opus közleménye ezt írja a cégről: "A beruházásoknak, korszerűsítéseknek, valamint a magasan képzett munkaerőnek köszönhetően a Titász az egyik legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtja a magyar villamosenergia-piacon."

"A társaság eszközeinek értéke folyamatosan nő, összértékük meghaladja a 100 milliárd forintot a vállalat legutóbbi, 2018. évi beszámolója szerint."

Az Opus már egy ideje terjeszkedik az energetikai piacon, nemrég a MET Zrt. tulajdonában lévő Tigázba is beszállt és további együttműködést is tervezett a céggel. 

Címlapkép: Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. székháza esti kivilágításban. Fotó: Oláh Tibor / MTI

Forrás: Index