Vállalatok

Óceánból kiszedett műanyagból készülnek a Google új termékei

NRGreport | 2019.10.16. 05:39

Miután az Apple bemutatta a legújabb iPhone telefonjait, a Samsung piacra dobta az összehajtható kijelzős készüléket és Samsung Galaxy S10, illetve Note családot, a Huawei pedig a Mate 30 készülékét, most a Google jött és megmutatta, mivel készült ő.

Hihetetlenül sokszor és szájbarágósan hangzott el az adatok biztonságának a kérdése a bejelentésen, ezért mi is ezzel kezdjük:

A SZEMÉLYES ADATOK A LEHETŐ LEGNAGYOBB BIZTONSÁGBAN VANNAK, MINDENKI NYUGODJON MEG.

Hogy ezt ki hiszi el, és ki marad továbbra is gyanakvó, ez egy összetettebb kérdés, mindenesetre az irány az, hogy minél kevesebb adat fusson be a központba és tárolják különféle szervereken, hanem minden létező személyes és érzékeny adatot a készülék tároljon. Sokkal egyszerűbbé és érthetőbbé teszik azt a kezelőfelületet, amin keresztül be lehet állítani, hogy milyen adatok jussanak el a céghez, és nagyon egyszerűen lehet törölni is ezeket.

ÉS HIGGYÉK EL, LE IS TÖRLIK.

Ezt nem mi állítjuk, hanem Sabrina Ellis, a Google egyik elnöke.

Amit mindenki várt

Több új eszközt is bemutattak, sajnos itthon egyik sem elérhető, de akár a környező országokban igen, és ki tudja, talán egyszer nálunk is be lehet majd szerezni hivatalosan is.

Bemutatták a Pixel 4 telefont, ami két méretben, és három színben lesz elérhető 240 ezer forinttól. Jön az XL, ami összességében pontosan ugyanazt tudja, csak míg a sima Pixel4 kijelzője 5,7 colos, az XL 6,3 colos, ennek működtetésére pedig valamivel nagyobb akkumulátor került bele. A bemutatón egy szó nem esett arról, hogy milyen processzor került bele (Snapdragon 855) vagy hogy mekkora a memóriája (6GB), és hogy vajon mekkora a tárhelye (64 vagy 128 GB), ellenben rengeteget beszéltek arról, hogy milyen jó a kamerája. Itt sem a specifikációkról esett szó (16 MP és 12,2 MP hátlapi és 8 MP előlapi kamera) hanem Marc Levoy arról beszélt, hogy mennyire fontos a jó szoftver, és a mesterséges intelligencia.

Google Pixel 4

Google Pixel 4

Fotó: Made by Google / youtube

Kiemelte a HDR+ felbontást, amikor a kamera kilenc képből rak össze egyet, hogy a világos és a sötét részletek is jól érzékelhetőek legyenek. Ezt mostantól élőben is lehet látni, eddig ugyanis a felhasználók nem azt látták a keresőben, amilyen a kép valójában lett, ezért vagy nem fotóztak, vagy belenyúlkáltak a beállításokba és megbolondították a szoftvert. Most a mesterséges intelligencia megbecsüli, hogy milyen lesz a fotó, és ennek megfelelően mutatja a képet. A fehéregyensúly is gépi tanulással lesz tökéletesebb, nem égnek ki a havas képek, és nem lesz kék a jég a képeken. A háttérelmosás a nagyobb tárgyaknál is működik, valamint javítottak az egészen, például magabiztosabban meg tudják húzni a határt a kutyaszőr és a háttér kezdete között. A legbüszkébbek pedig az éjszakai mód fejlesztésére voltak, ami most már nem csak simán éjszakai, hanem éjszakai és asztrofotós mód, mert már a Tejútrendszer megörökítése sem jelent gondot a telefonnak. Majd bejött Annie Leibovitz, a számtalan díjjal jutalmazott fotós, aki elsősorban zenészekről és más hírességekről készült portéiról ismert, és ő is elmondta, milyen jó képeket csinál a telefon. 

Tökéletesítették a gesztusvezérlést, ugyanis belekerült a mozgást érzékelő Radar szenzor, ami lehetővé teszi, hogy az arcfelismerés már akkor elinduljon, mikor még csak közelít hozzá valaki, legyintéssel lehessen váltani a dalok között vagy hívást elutasítani. Ugyanakkor fontos volt, hogy a sima hétköznapi hadonászásra ne reagáljon.

AZ ADATOKAT CSAK A TELEFON TÁROLJA, A GOOGLE ASSZISZTENS IS HIBRID, NEM KÜLD MINDENT A KÖZPONTNAK.

Ezt az után volt fontos újra tisztázni, hogy kiderült, hogy a megújult hangfelvevő élőben gépeli a beszédet, és az elhangzott szavakra is rá tud keresni, és onnan lehet hallgatni tovább a felvételt.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.