NRGreport
Menü

Bezöldíti beszállítóit az Ikea

Az Ikea bezöldíti a beszállítóit, a cég szerdán bejelentette, hogy nagyjából 100 millió euró értékben támogatja a közvetlen beszállítóit a megújuló energiára való áttérésben, a cég emellett 100 millió eurót tervez költeni erdővédelemre és újraerdősítésre is.

Az Ikea szerdán jelentette be, hogy a cég nagyjából 100 millió eurót költene arra, hogy támogassa a közvetlen beszállítóit, a megújuló energiára való áttérés terén. Az Ikea tervei szerint emellett 100 millió eurót költenének erdővédelemre és újraerdősítésre.

A lépésekkel az a társaság célja, hogy az Ikeát 2030-ra klímapozitív céggé tegyék, tehát a célkitűzés szerint az Ikea nagyobb mértében csökkentené az általa kibocsátott üvegházhatású gázokat, mint amennyit az Ikea értéklánca kibocsát.

Az Ikea üzletek többségét birtokló Ingka csoport szeptemberben arra tett ígéretet, hogy a 2020-as célszintjét meghaladva, több megújuló energiát állítana elő az év végéig, mint amennyit felhasznál. Az Ikea más cégekkel együtt elkötelezte magát az ENSZ által támogatott kezdeményezés felé, amelynek segítségével 2 Celsius-fok alatt tartanák a globális felmelegedést.

 

Forrás: Portfolio