NRGreport
Menü

Elindulhat a lavina, romolhat a szénprojektek finanszírozása

Az Aegon bejelentette, hogy csökkenteni fogja befektetéseit a szén kutatásával, termelésével, égetésével foglalkozó vállalatokban. A holland biztosítótársaság így próbál hozzájárulni Európa karbonkibocsátásának a csökkentéséhez - írja a Portfolio.

A holland Aegon biztosító fokozatosan csökkenteni fogja kitettségét azon vállalatokban, amelyek szénerőműveket, szénbányákat üzemeltetnek, ezzel is próbál hozzájárulni a vállalat egy alacsony szén-dioxid kibocsátású európai gazdaság megvalósításához.

Az Aegon már most nem rendelkezik olyan eszközökkel, amelyeknek bevételük több mint 30 százaléka szénkutatással vagy bányászattal lenne kapcsolatos. Az Aegon azt is kijelentette, hogy azon vállalatokba semmiképpen nem fog befektetni a jövőben, amelyek több mint 10 gigawatt széntüzelésű energiatermelő kapacitással rendelkeznek.

A holland biztosító a 2018 év végi adatok alapján jelenleg több mint 300 milliárd dolláros vagyont kezel, azonban az Aegon egyelőre nem pontosította, hogy mégis melyik befektetéseiket fogja érinteni a jelenlegi döntésük.

Az Aegon árfolyama 1 százalékos mínuszban tartózkodik a mai nap folyamán, míg az egy éves teljesítménye -7 százalék.

Címlapkép: STR/NurPhoto via Getty Images

Forrás: Portfolio