Trading

Jövőhéten újra megpróbálják

NRGreport | 2020.02.26. 12:37

A szaúdi energiaminiszter szerint még nincs eldöntött forgatókönyv, hogy az olajkartell milyen intézkedéseket hoz a beszakadó olajárak rendezésére.

A szaúdi energiaminiszter, Abdulaziz herceg nyilatkozata szerint egyelőre az OPEC+ nem döntötte el, hogy a következő bécsi ülésén mekkora vágást hajtsanak végre, a koronavírus terjedésének következtében drasztikusan visszaesett olajkereslet miatt – írja a Portfolio.

Következő hét csütörtökön és pénteken a tervezett menetrendnek megfelelően találkoznak a OPEC+ tagjai. Mint emlékezetes, Szaúd-Arábia február közepén kezdeményezett egy rendkívüli OPEC+ ülést, de ezt az oroszok elütötték azzal, hogy még túl korai lenne konkrét lépéseket tenni a koronavírus hatási miatt. Ekkor már felmerült egy napi 600 000 hordós további kitermeléscsökkentési javaslat is, ezt azonban az oroszok nem támogatták, ugyanis az olajárak csökkenését kevésbe érzik meg, mint szaúdi társaik.

Abdulaziz herceg azt nyilatkozta, hogy az orosz társak „pozitívan elkötelezettek” Szaúd-Arábiával és az OPEC-kel, de hogy ennek milyen kézzelfogható eredménye lesz, az majd a jövőheti OPEC+ ülés után vonható le – idézi a Portfolio.

  NRGreport
Címkék
#olaj   #olajár   #olajkartell   #OPEC+   #Szaúd-Arábia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.