Trading

Az Aramco lesz a Forma-1 Magyar Nagydíj névadó szponzora

NRGreport | 2020.03.13. 06:26

A Forma-1 hivatalos szponzora – ezzel együtt a 35. Magyar Nagydíj névadója – lett a világ legnagyobb olajtársasága, a szaúdi Aramco. Ecclestone távozása óta az első komolyabb szponzorációs együttműködést kötötte meg a jogtulajdonos Liberty Media. A csatlakozó Aramco a világ legnagyobb olajtársasága és egyben a világ egyik legnagyobb vállalata is – írja a Gphirek.hu.

Az Aramco „a legtöbb” versenyhétvégén pályaszéli reklámtáblákkal jelenik meg, illetve a spanyol, az amerikai és a magyar futamok névadó szponzora is lesz, ami egyébként közvetlenül csak a jogtulajdonos számára jelent bevételt.

Az F1 közleménye szerint az Aramco olajtársaság célja, hogy „a közlekedéstechnológia innovátoraként” jelenjen meg a Forma-1-ben, és „az együttműködésben megvan a lehetőség, hogy továbbfejlesszük és felgyorsítsuk olyan erőforrások fejlesztését, amelyeket fenntartható üzemanyagok működtetnek.”

„A világ legnagyobb energiaszállítójaként és vezető innovátorként arra törekszünk, hogy teljesen újszerű megoldásokat találjunk jobban teljesítő motorok és tisztább energia érdekében – mondta az Aramco elnök-vezérigazgatója, Amin H. Nasser. – Az ilyen együttműködések fontosak, hogy valóra váltsuk a terveinket” – idézi a Gphirek.hu.

A szerződés a cikk szerint – valószínűleg egy újabb lépés a tervezett Szaúd-Arábiai Nagydíj felé, ami várhatóan 2023 körül jelenhet meg a versenynaptárban, ha felépül a kifejezetten erre a célra készülő szórakoztató komplexum vagy előtte létrehoznak egy átmeneti, utcai versenyt.

Szaúd-Arábia nemzetközi megítélése a közelmúltban erősen leromlott, miután az ország isztambuli nagykövetségén megölték Dzsamál Ahmed Hasogdzsi rendszerkritikus újságírót, az olajhatalom –  egyes vélemények szerint – azóta sportesemények felvásárlásával és szponzorációjával igyekszik javítani az országimázson. Az Aramco 1965 óta a világ legnagyobb széndioxid-kibocsátója – emlékeztet a Gphirek.hu.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Címkék
#Aramco   #Forma-1   #Szaúd-Arábia   #széndioxid  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.