Trading

Merre jár a WTI és a Brent?

NRGreport | 2020.04.22. 12:21

A példa nélküli olajpiaci rendellenességek miatt kockázatkerülés uralkodott el a nemzetközi tőzsdéken, és ezzel együtt megindult a gazdaságösztönző intézkedések hatékonyságának reményében előző hetekben elért árfolyamnyereségek leépülése. A keddi európai kereskedésben ez leginkább a konjunktúraciklusokra érzékeny ágazatok részvényeire terjedt ki, 6-8 százalékkal csökkentek például az Infineon, az MTU és a Volkswagen részvényei.

Az olajárak a túltermelés nyomása alatt és a rendelkezésre álló tározókapacitás hiánya miatt tovább csökkennek. A negatívba fordult májusi kontraktus kedden kifutott, a legközelebbi teljesítésű lejárat, a júniusi jegyzése erőteljesen csökkent.

Szerdán reggel az európai piaci nyitás előtt két órával a globális tőzsdei kereskedésben 14,64 százalékkal állt alacsonyabban a Brent nyersolaj legközelebbi határidős jegyzése hordónként 16,50 dolláron. A WTI júniusi jegyzése 6,40 százalékkal 10,83 dollárra csökkent. Szerda reggeli jegyzésén a Brent nyersolaj ára az év eleje óta 75 százalékkal, a WTI ára 82 százalékkal esett. A Brent 66 dolláron, a WTI 61 dolláron kezdte az évet. A Brent idei legmagasabb ára 71,75 dollár volt, a WTI legmagasabb ára pedig 65,65 dollár.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Címkék
#Brent   #olajár   #olajpiac   #tőzsde   #Volkswagen   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.