NRGreport
Menü

Bővülésnek indult az államilag támogatott modellek választéka

Szabályozás | NRGreport | 2020-05-25 10:03

Ahogyan azt többen is előrevetítették, az elektromos autók újfajta vásárlási programjának bejelentésekor, szinte azonnal reagált pár gyártó, illetve  kereskedő és a 11 millió forintos határ alá vitte elektromos modelleinek induló árát. 

A kormány a múlt héten elhangzott bejelentés értelmében az e-autók vásárlását új programmal támogatja. A június 15-én megnyíló pályázatban a  támogatás sávos lesz: 11 millió forintig jár a maximális 2,5 millió forint, e felett (a 15 millió forintos beszerzési árig) pedig 0,5 millió forintot ad az állam. A Portfolio már akkor elkészítette a támogatott modellek listáját és kiemelte: a 11 és 12 millió forint közötti ársávban további 10 modell található, amelyeknél esélyes, hogy hamarosan egyedi extra kedvezményeket adnak rá a kereskedők, hogy a kereslet ezekre is felpörögjön. 

Azóta több gyártó is bejelentette, hogy a 11 millió forintos határ alá csökkenti bizonyos elektromos autóinak beszerzési árát, így tovább bővül azon modellek listája, amelyekre érvényesíthető a gáláns, 2,5 millió forintos állami támogatás., 

→ Az Opel az e-Corsa induló árát 900 ezer forinttal csökkentette, így az támogatás nélkül 10,49 millió forint (bizonyos felszereltség mellett), így a támogatással csökkentett ár 7,99 millió forint.

→ A Hyundai is reagált egy készletes árlista közzétételével (limitált szériás). Ebben az elektromos Ioniq 10,99 millió forintról indul, így érvényes rá a 2,5 milliós támogatás, és így az ára 8,49 millió forint lehet. Vagyis a dél-koreai gyártó 300 ezerrel csökkentette az indulóárat.

→ Ugyanígy tett az elektromos KONA esetében (200 ezer forintos árcsökkentés): 10,99 millió forint lett az új induló beszerzési ár, így a vásárlók 8,49 millió forintért juthatnak hozzá - írja a Portfolio.

NRGreport | Forrás: Portfolio