Fenntarthatóság

Az elektromos rásegítéses kerékpárok támogatása sem kizárt

NRGreport | 2020.06.22. 04:12

Korábban megírtuk, hogy A Magyar Kerékpárosklub és a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszterhez fordult, hogy az elektromos autók és robogók vásárlásának támogatása mellett az elektromos rásegítéses kerékpárokat is támogassa az állam.

A miniszter a Tisza-tavi kerékpáros híd szombati átadásakor bejelentette, megfontolja és kiterjeszti a kormány az elektromos járművekre járó állami támogatást a rásegítéses kerékpárokra is – írja a Portfolio.

A rásegítéses kerékpárokkal nagyobb távolságokat lehet megtenni, és az idősebbeknek is könnyebb velük szelni a dombokat, mint a hagyományos kerékpárokkal, és mivel sportolás mellett például munkába járásra is nagyon jók (akár csak a sima kerékpárok), járhat a támogatás.

Révész Máriusszal olyan megoldást keresnek, ami azokat is segíti, akik nem csak sportolni akarnak a kerékpárral, hanem munkába is járnának vele, vagy azoknak, akik már elérték azt az életkort, amikor az elektromos rásegítés motiváló hatású. „Meg fogjuk fontolni és ki fogjuk terjeszteni ezt a rendszert.” – mondta Palkovics.

A Magyar Kerékpárosklub és a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség 30 százalékos de legfeljebb 200 ezer forintos támogatást javasol, amit az itthon összeszerelt kerékpárok esetében növelnének.

Címlapkép forrása: MTI /Czeglédi Zsolt

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.