Vállalatok

6 ezres leépítést tervez a BMW

NRGreport | 2020.06.23. 08:13

A bajor járműgyártó azt tervezi, hogy hatezer munkahelyet szüntet meg és felfüggeszti az önvezető technológia fejlesztésére kötött együttműködést a Mercedes-Benz-zel.

A koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások következtében az utóbbi hónapokban óriásit zuhantak az autóeladások. Csak májusban feleannyi új autót értékesítettek a nagy német gyártók, mint tavaly ilyenkor– írja a Pénzcentrum.

A müncheni székhelyű BMW jelenleg mintegy 126 ezer embert foglalkoztat. A túlélés érdekében a németországi gyáraikban bevezették a rövidített munkaidőt, és még májusban is több mint 30 ezer dolgozót alkalmaztak ebben a rendszerben. De a vezetés jelezte, hogy az eladások visszaesése miatt további intézkedésekre van szükség, ezért hatezer munkahelyet számolnak fel, gyakorlatilag mindet Németországban. Az elbocsátások és a létszámstop bevezetése mellett felajánlják az előrehozott nyugdíjazás lehetőségét, illetve nem hosszabbítják meg a határozott idejű munkaszerződéseket.

A BMW a járvány miatti két hónap kényszerszünet után májusban fokozatosan indította újra a termelést gyáraiban. A német konszern értékesítése január-márciusban éves összevetésben 20,6 százalékkal csökkent, csak 477 ezer autót értékesítettek a BMW, Rolls-Royce és Mini márkákból. Mindez azok után, hogy a tavalyi negyedik negyedév a társaság történetének legjobb három hónapja volt.

Címlapkép forrása: BMW

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.