NRGreport
Menü

Ökoindustria szakkiállítás a Millenáris Parkban

November 4-6. között rendezik meg a Millenáris Parkban immár hatodik alkalommal Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb környezetipari eseményét, az Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítást, amelyen vendégországként a Holland Királyság képviselteti magát - közölte a rendezvényt szervező Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) ügyvezetője, Hankó Gergely kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

René van Hell, a Holland Királyság magyarországi nagykövete a szakkiállítást beharangozó sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a Holland Királyság a Fenntartható Fejlődési Célok és az Európai zöld megállapodás mellett arra törekszik, hogy gazdasága 2050-re átálljon a körforgásos gazdaságra és klímasemlegessé váljon. A holland ipar és a mezőgazdaság stratégiai szektoraiban célorientált szakpolitika segíti a körforgásos gazdaságra történő átállást és a csökkentett nyersanyaghasználatot.

Hendrich Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a környezetipar olyan iparág, amely kiemelt figyelmet kap a Nemzeti exportfejlesztési stratégiában is. Célkitűzéseik között szerepel a rendezvény nemzetközi jelentőségének erősítése a külgazdasági hálózaton keresztül, így 6 külföldi irodájuk megkezdte a kiállítás külpiaci promócióját is - tette hozzá.

Hankó Gergely ismertette: a kétévente jelentkező szakkiállítás a környezetipar szakmai hazai és nemzetközi képviselőinek hagyományos találkozási pontja, amely közvetlen kapcsolatot teremt a kiállítók, a döntéshozók, az üzletemberek és az érdeklődők között. A kiállítást szakmai konferenciák, bemutatók, vetítések egészítik ki, ahol bemutatják az ágazathoz kapcsolódó legújabb trendeket és eredményeket. A rendezvény fókusztémái között szerepelnek többek között az ökoinnovációk, a körforgásos gazdaság, a hulladékgazdálkodás, a megújuló zöld energia, a zöld mobilitás, illetve készülnek környezetipari startup piaccal és zöld állásbörzével is.

Az expóra már zajlik a kiállítók és a szakmai rendezvényt szervező cégek regisztrációja, eddig 28-an jelezték részvételüket. A kiállításnak 2009-es indulása óta 30 országból 15 ezer látogatója volt, emellett eddig 580 kiállítót és 79 kísérőrendezvényt számlál - tette hozzá.

A rendezvény fő támogatói az Innovációs és Technológiai (ITM), valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Mészáros Szilvia, az alapítvány nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője hiánypótló és látványos, gazdaságilag ígéretes eseménynek, fórumnak nevezte a szakkiállítást különösen a mostani időszakban.

Zentkó László, a Pannon Pro Innovációs Kft. ügyvezetője pedig azt emelte ki, hogy szakmai partnerként kiszámítják a rendezvény karbonlábnyomát, és javaslatokat tesznek annak mérséklésére. (MTI)

Címlapkép forrása: okoindustria.hu

NRGreport | Forrás: MTI