Vállalatok

Új vezérigazgató a romániai MET élén

NRGreport | 2020.09.02. 10:00

2020. szeptember 2-től Florin Frunza a MET Romania Energy új vezérigazgatója. A szakember a vállalat első számú vezetői pozíciójában Petre Stroe-t váltja, aki non-executive tisztségben az Igazgatóság elnökeként marad a vállalatnál. Frunza kinevezését megelőzően az OMV Petrom üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese és 2015 óta egyben ügyvezető igazgatója is volt.

A svájci székhelyű MET Csoport 2009 óta már jelen van Romániában. A vállalat a helyi árampiacot vette először célba, és első nagyobb dobásként 2016-ban megvásárolta az akkor 5%-os részesedéssel bíró, szintén svájci központú Repower AG helyi leányvállalatát. 2018-ban továbbterjeszkedett a cég, és az Innogy Csoporttól (ELMŰ-ÉMÁSZ) felvásárolta az RWEE-t, s így a folyamatosan növekvő, immáron közel 10 százalékos piaci részesedéssel és mintegy 5000 fogyasztási ponttal mára a három legnagyobb szereplő egyikévé nőtte ki magát Románia üzleti árampiacán.

2020. szeptember 2-től Florin Frunza látja el a MET Romania Energy vezérigazgatói feladatait. A szakember ezt megelőzően az OMV Petromnál dolgozott közel 13 évet különböző vezető tisztségekben, 2015 óta volt az OMV Petrom Gas SRL ügyvezető igazgatója és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese.

A korábbi vezérigazgató, Petre Stroe 2017 januárja óta vezette a román leányvállalatot, melyhez 2015-ben csatlakozott. Stroe kulcsszerepet játszott a cég dinamikus növekedésében, vezetése alatt a MET a helyi áram- mind a gázpiac egyik meghatározó szereplője lett. Nyugdíjazása után az Igazgatóság elnökeként és tanácsadóként segíti tovább a céget.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.