Címlap

Frans Timmermans a Budapest Climate Summit előadói között

Támogatói tartalom (X) | 2020.09.07. 03:00

2020. október 9-én első alkalommal rendezik meg a Budapest Climate Summitot. Az egyedülálló és exkluzív konferencia keretében Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós tisztviselők, pénzügyi- és tanácsadóvállalatok topmenedzserei, innovatív technológiai megoldások fejlesztői, valamit a terület elismert kutatói vitatják meg a fenntartható fejlődés hazai és nemzetközi vonatkozásait a 2050-es klímacélok tükrében.

A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen. A klímaváltozás elleni küzdelem egyre sürgetőbb, hosszútávú feladat, amely a jelenlegi helyzetben sem torpanhat meg. Ezt szerencsére a legnagyobb cégek, intézmények és politikai döntéshozók is így látják.

A klímaváltozás a gazdaság összes szektorában, a társadalom minden szintjén érezteti hatását. Éppen ezért a Budapest Climate Summit célja, hogy összekapcsolja az érintetteket – a politikai döntéshozókat, a vállalatok vezetőit, a szakmai szervezeteket és kutatóintézeteket – a klímaváltozás kihívásaival való közös szembenézés érdekében.

Az Európai Bizottság a zöld fordulat elkötelezett támogatója, ezt jelzi, hogy nagyszabású helyreállítási tervében a költségvetés 30%-át klímavédelemre fordítaná. A Bizottság terveiről Frans Timmermans, európai zöld megállapodásért felelős ügyvezető alelnök fog előadást tartani a Budapest Climate Summiton.

Az uniós konszenzus tükrében a magyar kormány törvénybe iktatta, hogy az ország 2050-re klímasemlegessé válik. A konferencia során szó lesz arról is, hogy milyen rövid- és hosszútávú intézkedésekkel biztosítja a kormány a gazdaság fenntartható pályára állítását. A konferencia nyitóbeszédét Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter mondja, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.

A Budapest Climate Summit előadói között szerepelnek többek között olyan nagyvállalatok vezetői, mint az E.ON, a TESCO, az MVM, a Shell, a BMW akik bemutatják hogyan alkalmazkodnak a gyorsan változó körülményekhez, a koronavírus okozta gazdasági nehézségek és az egyre sürgetőbb fenntarthatósági követelmények kettős súlya alatt.

A konferencia során szó lesz még többek között a fenntartható városi közösségek kialakításáról, illetve a pénzügyi rendszer zöldítésének lehetőségeiről is. A teljes előadói listát a konferencuia honlapján lehet megtekinteni.

A Budapest Climate Summit helyszíne a Hotel Marriott Budapest, amely a belváros szívében várja a konferencia résztvevőit csodálatos kilátással a Dunára és a városra.

A konferencia során a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a vendégek biztonságára és az ehhez szükséges körülmények megteremtésére, így a konferencia közönségének létszámát száz főre limitálták.

A konferenciára online jegyek is kaphatóak!

Biztosítsa helyét minél előbb és vásárolja meg jegyét, hogy elsőkézből tájékozódhasson a konferencia híreiről.

  Támogatói tartalom (X)
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.