NRGreport
Menü

Klaus Reinisch lett a MET európai piacokért felelős kereskedelmi igazgatója

Vállalatok | NRGreport | 2020-12-01 09:45

2020. december 1-jétől új kereskedelmi igazgató erősíti a MET Csoport vezetőségét: az osztrák származású szakember Ukrajna legnagyobb független energiavállalatától, a DTEK-től érkezik.

Klaus Reinisch a MET európai értékesítési divíziójának vezetéséért és a vállalat ambiciózus növekedési terveinek támogatásáért felel. Széles körű tapasztalattal bír az eszközfedezetű értékesítési és kereskedési portfóliók működtetésében, illetve optimalizálásában, amelyet mostantól a MET-nél betöltött új szerepében hasznosít.

Reinisch több éves nemzetközi tapasztalatot szerzett az Egyesült Királyságban, Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten, az Egyesült Államokban és legutóbb Ukrajnában. Korábban számos vezető vezetői posztot töltött be az energiaiparban, a D.Trading igazgatójaként a DTEK-csoport értékesítési, marketing és kereskedelmi tevékenységéért felelt, valamint a Trailstone globális LNG-üzletfejlesztési igazgatója volt. Emellett több mint hat éven át a malajziai PETRONAS Energy Trading üzletágának vezérigazgatójaként dolgozott, és a TAQA Abu Dhabi National Energy Company alelnöki pozícióját töltötte be.

Klaus Reinisch osztrák származású, de az elmúlt 30 évben nemzetközi karriert épített, így jó néhány országban élt és dolgozott. Üzleti alapdiplomát szerzett a Kaliforniai Lutherán Egyetemen, és nemzetközi menedzsment szakon MBA-t végzett az egyesült államokbeli Thunderbird Egyetemen – áll a vállalat közleményében.

A MET nemrég alapított leányvállalatot Németországban és vásárolta meg a Gas-Union GmbH gáztárolói üzletágát, s ezzel a svájci központú cég már 15 országban van jelen leányvállalatai révén. A MET Csoport konszolidált árbevétele 2019-ben 11,7 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 50 milliárd köbméter. A vállalat tulajdonosai 80 százalékban a munkatársak, 20 százalékban a Keppel Corporation.

Fotó: MET

 

 

NRGreport