Elemzés   A rovat támogatója a MET Csoport

A vakcina hírére a Goldman Sachs már 65 dollárra várja az olaj árát 2021-ben

NRGreport | 2020.12.06. 09:37

A Goldman Sachs arra számít, hogy a Brent nyersolaj a következő évben hordónként 65 dollárt fog elérni a Covid-19 vakcina és az OPEC+ visszafogott növekedésének köszönhetően.

A befektetési bank közben arra is figyelmeztet, hogy előtte azért még egy 3 millió bpd-s keresletcsökkenéssel is számolni kell az európai lezárások miatt. 

Az OPEC + továbbra is az árak egyik fő mozgatója. December 3-án, két napos tanácskozás után a termelőknek sikerült végre megállapodniuk, hogy napi 500.000 hordóval növelik a termelést januártól – jóval alatta az eredeti 2millió/nap elképzeléshez képest.

Az elemzők előrejelzései az árakról ugyan eltérőek, de úgy tűnik, hogy mindannyian növekedést jósolnak.A CNBC szerint a BCS Global Markets például arra számít, hogy a Brent 2021 végére az 55 dollár körül lesz, míg a Capital Economics ennél is erőteljesebb, hordónként 60 dollárra számít jövőre. 

A kőolaj ára a közelmúltban a Covid-19-hez oltóanyagokat fejlesztő gyógyszergyárak potenciálisan ígéretes frissítésétől is lendületet kapott. A Brent ára a cikk megjelenésének napján, 2020.december 6-án 49 dollár.

Fotó: pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.