Vállalatok

Kelemen Béla lett az Európai Kőolajfinomítók Szövetségének elnöke

NRGreport | 2017.06.19. 13:29

Az Európai Kőolajfinomítók Szövetsége (EPRA) Kelemen Bélát, a Mol-csoport működési kiválóság szervezet igazgatóját választotta elnökévé, megbízása két évre szól – közölte a Mol hétfőn.

Az EPRA az Európai Unió finomító-iparának legjelentősebb szakmai szövetsége, 40 európai vállalatot tömörít. A brüsszeli székhelyű szövetség biztosítja szinte az összes EU-n belül működő kőolajfinomító uniós érdekképviseletét, valamint aktív szerepet vállal az uniós irányelvek kidolgozásában. A szervezet tagjai az EU-n belüli kőolajfinomítás közel 100 százalékát, és az üzemanyag-értékesítések 75 százalékát fedik le. A szervezet 1989-es megalapítása óta első alkalommal töltheti be ezt a tisztséget kelet-közép-európai vállalat képviselője.

A közleményben hangsúlyozták, Kelemen Béla a Mol-csoporton belül és azon kívül is széleskörű finomító-ipari tapasztalatokat szerzett az elmúlt évtizedekben, kinevezése az uniós irányelvek kidolgozásában aktív szerepet játszó intézmény elnöki tisztségére tovább erősíti a Mol-csoport hírnevét és európai finomítóipari jelenlétét.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.