Fenntarthatóság

200 elektromos Jaguar áll szolgálatba Európa legforgalmasabb repterén

NRGreport | 2018.05.09. 15:00

Azon utasok, akik nem a legolcsóbb, hanem inkább a legkényelmesebb és legelegánsabb módját választanák a londoni Heathrow reptérről való kijutásnak, hamarosan a Jaguar legelső villanyautóját, a tisztán elektromos I-PACE-t is választhatják közlekedési módként.

A brit autógyártó, a repülőtér, és a WeKnowGroup vállalat megegyezésének köszönhetően még idén nyáron 50 autó áll szolgálatba az utasok szállításáért, mely aztán további 150 villanyos gépkocsival bővül a következő 12 hónapban. A WeKnowGroup már évtizedek óta biztosít sofőrszolgáltatást a Heathrow nemzetközi repülőtéren megforduló utasoknak, és egyben a legnagyobb Jaguar-flottával rendelkezik a világon, amelynek részleges elektromosítása egy páratlanul fontos lépés a hatalmas forgalmú reptéren: a 200 villanyautó naponta közel 1000 utat fog lebonyolítani a terminálok és az utas által választott úti cél között, ami a reptér környéki közlekedés által kibocsátott nitrogén-oxidok mennyiségét évi 8 tonnával csökkenti.

Forrás: Autocar

Az I-PACE egy 90 kWh-s akkumulátorral érkezik a piacra, ami a WLTP szabvány szerint körülbelül 480 kilométeres hatótávot jelent. Az Autocar információi szerint egy sofőr által vezetett reptéri autó átlagosan napi 182 kilométert tesz meg Nagy-Britanniában, azaz a villanyos Jaguaroknak valószínűleg nem csupán egy fuvar alatt, hanem egész nap nem lesz szükségük utántöltésre. Amellett, hogy a WeKnowGroup flottájának legújabb tagjai nem füstölik tele a repteret, a villanyautók egy hosszabb szolgálati időt is képesek lesznek ledolgozni hagyományos meghajtású társaiknál, ami az üzemeltetési költések visszaesését fogja jelenteni a vállalat számára, valamint a sofőrök is egy egészségesebb légtérben végezhetik munkájukat.

„Amit a Jaguar I-PACE személyében teremtettünk, az egészen forradalmi; egy vonzó, elegáns, korszerű elektromos autó, ami praktikus a mindennapi használat során, beleértve a reptéri luxussofőrök fáradságos életét is” – mondta Jeremy Hicks, a Jaguar Land Rover igazgatója.

Forrás: Twitter

A londoni Heathrow-n évente nagyjából 78 millió ember fordul meg, ezzel Európa legforgalmasabb reptere a párizsi Charles de Gaulle-t megelőzve, azaz tökéletes helyszín az I-PACE, és minden más elektromos autó számára, hogy belopja magát az emberek szívébe. A brit reptérnek egyébként nem ez az első lépése a tisztább környezet felé: saját célokra már 50 elektromos járművet üzemeltet, és 2020-ra minden kisteherautóját és kisautóját konnektoros hibridre vagy tisztán elektromosra cserélné.

  NRGreport
Címkék
#elektromos luxusautó   #Jaguar   #London  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.