NRGreport
Menü

Egy videó, amiért a Teslát szeretjük

A Tesla megmutatta, mire számíthatunk tőle 2018-ban.

Az elmúlt hetekben többször is a Tesla került a figyelem középpontjába. Kezdésnek ott volt a tény, hogy a cég történetének eddigi legrosszabb negyedévét könyvelhette el – már ami a pénzügyeket illeti –, a Nikola Motor Company pedig 2 milliár dolláros kártérítést követel tőlük, mert szerintük Elon Muskék lenyúlták az elektromos kamionjuk több ötletét is. Ezek után úgy kellett már a jó hír, mint egy falat kenyér – és ha a Tesla valamiben jó, akkor az az önpromózás és a rajongók feltüzelése.

A cég ezért a napokban közzétette azt a videót, aminek egyszerűen csak a Tesla 2018 nevet adták. Mindebben igen dinamikusan igyekeznek megmutatni, mire számíthatunk tőlük az idei évben. Reményeink szerint például arra a lendületre a gyártás területén, ami a videót is jellemzi.

Az első igazán érdekes jelenetet a 15. másodpercnél találjuk, ahol egy gépkocsi van rejtélyes módon lefedve a Hawthorne-i dizájnstúdióban, nem kis vitát és találgatást gerjesztve az internetezők között, hogy vajon mi rejtőzhet a lepel alatt. A legelső, ami eszünkbe juthat, az a Model Y, melyet az elkövetkezendő néhány hónapban tervez bemutatni a gyártó, ám a videóban szereplő kocsi túl alacsony ahhoz, hogy crossover legyen. A másik, némelyest valószínűbb lehetőség egy Model S néhány hiányzó alkatrésszel, feltehetőleg egy új dizájn céljából, melyet az elmúlt évek tapasztalatai alapján álmodtak meg a tervezők. A titokzatos villanyautó után aztán jön néhány képsor a fremonti gyártósorról, ahol a szorgalmas munkások és az automata berendezések egymással vállvetve dolgoznak a vállalat sikeréért, majd pedig egy matt fekete Model 3-assal száguldozik végig az egyik alkalmazott az üres csarnokban. Ebben a köntösben eddig csak egyszer mutatkozott a kicsi Tesla, még prototípus korában, így talán arra is van esély, hogy a gyártásba is magával viszi a festést.

Aztán persze nem maradhatnak ki az energetikai részleg zseniális termékei sem, így a videó Puerto Rico-ba is elkalauzol bennünket, ahol a természeti katasztrófák utáni káoszban tette helyre az ország energiahálózatát a Tesla, majd pedig Ausztráliába repülünk, és a világ jelenleg legnagyobb energiatárolóját is megtekintjük a szélturbinákkal díszített dél-ausztrál vidéken. Ezután ismét visszatérünk az Államokba, hogy egy lenyűgöző felvételt lássunk a téli nevadai vidék vad musztángjairól a Gigafactory 1-gyel a háttérben. Ezt a jelenetet a vezérigazgató is külön kiemelte szépségért, majd egy kibővített változatban is közzétette a drónok által készített felvételt. A varázslat viszont még mindig nem ért véget a videóban, sőt, még csak ezután jött a java: felbukkan a Semi, és trailerét magára vetve végigsuhan az éjszakában, aztán pedig az új Roadsterbe ülünk be egy pillanat erejéig, és gyorsulunk egyet a végtelennek tűnő amerikai főúton. A hab a tortán a videó legvége, mely igazán találóan fejezi ki, hogy milyen hatással voltak ránk a látottak: a gyönyörű sportautó pont úgy préseli bele utasait az ülésbe, mint ez az alig 2 perces videó minket a székünkbe.